- 01 مرداد 1395
- کد خبر 13587
- Print This Post
سایز متن /
نـــــــی زار : مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: هیچ روستایی در سیستان بر اثر طوفان شن چند روز گذشته دفن نشده و شایعات در مورد مدفون شدن ۴۰۰ روستا در این منطقه بی اساس است و تکذیب می شود.
انتشار خبر مدفون شدن چهارصد روستای سیستان توسط رسانه های خبری و صدا و سیما کمترین جلوه از مشکلات بیست ساله مردم سیستان است که متاسفانه با بی تدبیری و بی مسولیتی مدیرکل ستاد بحران تکذیب شد و در پی آن هیچ اشاره ای به آلودگی هوا و وجود ریزگردها معادل صد و هشت برابر حد مجاز نشد، لیکن سوال اینست; عملکرد ستاد بحران بجز تشکیل جلسه و ارایه عملکرد دستگاههای دیگر چه بوده است؟
تصمیم تعطیلی مدارس و ادارات در شرایط بحرانی در اکثر موارد تا ظهر طول می کشد و این در حالی است که همه صدمات ناشی از خروج افراد از منزل و حضور در کلاس درس و محل کار نصیب مردم شده و دیگر تعطیلی سودی نداشته و شاید صرفا رفع مسولیتی باشد از طرف تصمیم گیران نه برای خدمت و کمک به مردم در شرایط بحرانی بلکه صرفا برای رفع تکلیف و اجرا مفاد بخشنامه ها آنهم نوش دارو پس از مرگ سهراب، در زمانی که ریه های ره گذاران بیگناه سیستانی ناچار به تنفس هوای مملو از ریزگرد را میهمان شده و بیماریهای چشمی و ریوی را بجان خریده و راهی مسیری شده که بدلیل عدم تصمیم به موقع تصمیم گیران امراضی را باید بجان بخرد که حتی امکان درمان آن در منطقه وجود ندارد، و این قصه پرغصه مردمی است که در دام قهر طبیعت و بی مسولیتی مدیران گرفتار آمده اند. پیش بینی های جوی و تصمیمات قبل از وقوع بحران با پیشرفتهای امروزی انتظار زیادی نیست.
از مدیر کل ستاد بحران استان خواستاریم نتیجه برآورد و اعلام خسارتهای ناشی از طوفانهای سنوات گذشته که همه دستگاهها مکرر نسبت به برآورد و اعلام آن اقدام کرده اند چه بوده؟
مشخصا ادارات راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی و برق و شهرداری و آب و فاضلاب و دیگر ادارات در شرایطی که موجی از گرد و غبار همه سیستان را در بر میگیرد متحمل خساراتی میشوند، ستاد بحران در تامین و تزریق منابع مالی این ادارات که شرایط کارشان با دیگر شهرهای کاملا متفاوت است چه اقدامی کرده است؟
مردم سیستان که در تابستان با وجود بادهای صد و بیست روزه بصورت همیشگی متحمل هزینه های درمانی میشوند در حالی که در دیگر نقاط کشور همچین هزینه ای وجود ندارد! به واقع، چه اقدامات و زمینه ای در رابطه کاهش هزینه درمانی و ایجاد مراکز درمانی صورت پذیرفته است؟
همراهی طوفانهای صد و بیست روزه همراه با ریز گردها راهی بجز استفاده از کولر گازی و اسپیلت باقی نمیگذارد در حالی که تعرفه برق همچنان با نقاطی برآورد میشود که چنین اقلیمی را ندارد. هزینه بالای برق خود باری ست بر دوش مردمی که چاره ای جز استفاده از کولرهای گازی و اسپلت ندارند.
چهار ماه تابستان که عموم مردم سفر و فرار از شرایط سخت سیستان را ترجیح می دهند و تعطیلات گاه و بیگاه ناشی از شرایط بد جوی موجبات ضرر و زیان بازاریان را فراهم آورده در حالی که فارغ از کسادی بازار باید مالیات همچون مناطق برخوردار پرداخت کنند.
معافیت چهار ماهه تابستان برای بازاریان سیستان اجرای عدالت است در غیر اینصورت اگر فرار مالیاتی اتفاق نیافتد ورشکستگی بازاریان یکی پس از دیگری قطعی است.
تا زمانیکه شرایط تابستان سخت سیستان بحرانی در نظر گرفته نشود مهاجرت و خالی از سکنه شدن منطقه ادامه خواهد داشت و روزی خواهد رسید که مشوقها برای ماندن و بازگشت نتیجه بخش نخواهد بود.
در پایان پیشنهاد میشود جهت لمس مشکلات و تصمیمات سریع و مقتضی مدیر کل بحران استان به همراه خانواده چهار ماه تابستان در زابل استقرار یابد. بحرانی تر از شرایط سیستان در تابستان در هیچ نقطه ای از استان وجود ندارد بنابراین حضور ایشان در مرکز بحران شاید چاره سازتر باشد و درد مردم را بهتر لمس کند.
در پایان جناب اربابی مدیر کل ستاد بحران استان:
تو که درمانم نیی دردم چرایی / تو که درمانم نیی ریشم چرایی