- 26 شهریور 1394
- کد خبر 9485
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: حق آبه محیط زیست تالاب هامون از ۱۷ شهریور از آبهای ذخیره شده در چاه نیمه های سیستان رهاسازی شده است.
به گزارش نی زار به نقل از ایرنا، سعید محمودی روز پنجشنبه در رد شایعه رهاسازی آب به تالاب هامون به خاطر سفر معاون اول رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به شمال استان اظهار داشت: سفر این دو مقام مسئول از پیش تعیین شده نبود و مسئولان استان نیز به تازگی از این برنامه مطلع شده اند در حالی که سهمیه آب تالاب در اواخر مرداد مشخص شده بود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای آب، کشاورزی و منابع طبیعی سیستان که اواخر مرداد ماه گذشته با حضور فرمانداران پنج شهرستان و مردم محلی در شهرستان نیمروز برگزار شد، مقرر گردید هر سه ماه یک بار حق آبه محیط زیست در تالاب هامون رهاسازی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به پیگیری های زیاد این مجموعه برای تحقق حق آبه محیط زیست تالاب هامون گفت: در مرحله نخست اجرای این مصوبه از ۱۷ شهریور ۱۵ میلیون متر مکعب آب از چاه نیمه ها در این تالاب رهاسازی شد.
محمودی افزود: هم اینک با جریان پیدا کردن آب در مناطق مختلف تالاب هامون از جمله اطراف کوه خواجه علاوه بر اهداف زیست محیطی، کشاورزان و دامداران منطقه نیز انگیزه ای مضاعف برای فعالیت پیدا کرده اند.
وی با تاکید بر تاثیرگذار بودن رهاسازی این حق آبه در بهبود وضعیت زیست محیطی و کشاورزی منطقه تصریح کرد: مردم سیستان تا هر زمانی که این آب تبخیر نشود با عشق و علاقه به فعالیت های کشاورزی و دامداری می پردازند و حتی تعدادی قایق تفریحی نیز در این محدوده قابل مشاهده است.
وی گفت: مرحله بعدی رهاسازی حق آبه زیست محیطی تالاب هامون از چاه نیمه ها معادل ۱۵ میلیون مترمکعب در آبان امسال خواهد بود.
وی افزود: باید پیگیری شود شایعه هایی از این دست با چه اهدافی و توسط چه افرادی در سطح جامعه و فضاهای مجازی انتشار پیدا می کند.
تالاب بین المللی هامون به عنوان یکی از دریاچه های کویری و بیابانی شرق کشور متشکل از سه قسمت هامون پوزک در شمال شرق، هامون صابوری در شمال و شمال غرب و هامون هیرمند در غرب و جنوب غرب منطقه سیستان واقع شده است.
پیش از بروز بحران خشکسالی و در سال های پر آبی به ویژه در فصل بهار بعد از جاری شدن سیلاب رودخانه هیرمند و انشعابات آن، سه هامون به یکدیگر اتصال پیدا می کردند که در ۱۷ سال گذشته به دلیل خشکسالی این امر محقق نشده است.
تالاب بین المللی هامون از سه تالاب یادشده به گستره تقریبی پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع تشکیل شده که از این گستره حدود سه هزار و ۸۶۰ کیلومتر مربع (در مواقع پرآبی) در محدوده سرزمین ایران قرار دارد و بقیه آن در خاک افغانستان است.
گفته می شود معاون اول رییس جمهوری به اتفاق رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اوایل هفته آینده برای بازدید از وضعیت تالاب بین المللی هامون و گردو غبار ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه و همچنین گلنگ زنی کارخانه لاستیک سازی به سیستان سفر می کند.
با رهاسازی حق آبه محیط زیست از چاه نیمه ها برخی شایعات در منطقه به ویژه در فضای مجازی منتشر شد که آب رها شده در تالاب هامون به خاطر سفر معاون اول رییس جمهوری انجام شده است.
سیستان با پنج شهرستان هیرمند، زابل، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و ۲۰۰ کیلومتری شمال زاهدان مرکز استان واقع شده و ولایت نیمروز افغانستان همسایه است.