- 30 مهر 1395
- کد خبر 14983
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طوفان شن شرایط عادی زندگی جمعیت ۵۰۰ هزار نفری مردم سیستان را مختل کرده که نگاه ویژه دولت تدبیر و امید را مشابه دریاچه ارومیه، برای احیاء تالاب هامون نیز انتظار داریم.
به گزارش نی زار، علی اوسط هاشمی روز پنجشنبه در نشست مشترک شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، ستاد مبارزه با گرد و غبار و ستاد بازآفرینی پایدارشهری سیستان و بلوچستان که با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد، اظهار داشت: اگر نتوانیم سلامت مردم منطقه سیستان را تضمین کنیم، سرمایه گذاری نمی تواند عاملی برای پایداری و فعال نگه داشتن جمعیت این منطقه باشد.
وی تصریح کرد: طوفان شن در سیستان و بلوچستان زندگی عادی مردم پنج شهرستان شمال این استان را با مشکلات عدیده ای رو به رو کرده که نگاه ویژه دولت را در این زمینه می طلبد تا از مهاجرت مردم آن جلوگیری شود.
وی ادامه داد: باید بودجه سیستان و بلوچستان به طورکامل پرداخت شود زیرا معضلات و مشکلات این منطقه بسیار زیاد است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: یک هزار و ۲۰ روستا در این استان به صورت سقایی آبرسانی می شود که حل این مشکل و برخورداری روستاهای یادشده از آب آشامیدنی سالم نیازمند عزم ملی است.
هاشمی اظهار داشت: اگر وضعیت خشکسالی به همین طریق پیش برود سالی ۱۵۰ روستا به تعداد روستاهای دارای مشکل آب اضافه می شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۵ به عنوان سال حاشیه نشینی افزود: هدف این نامگذاری این بوده که بتوانم توجه مسئولان کشوری و استانی را به این مناطق معطوف کنم.
وی ادامه داد: دستگاه های دولتی سیستان و بلوچستان را ملزم کردیم تا ۳۰ درصد از اعتبارات خودشان را به مناطق حاشیه شهرها اختصاص دهند.
وی بیان کرد: در صورت تخصیص اعتبارات ۳۳۰ میلیارد تومان برای حاشیه شهرهای سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با وجودی که اتفاقات بسیار خوبی در استان در حال شکل گرفتن است اما تاثیری بر حاشیه شهرها نخواهد گذاشت بنابراین نگاه ویژه دولت تدبیر و امید را می طلبد تا مشکلات حاشیه نشینان نیز برطرف شود.
هاشمی اظهار داشت : از ۲هزار میلیارد ریال (۲۰۰ میلیارد تومان) اعتباری که برای مناطق حاشیه کشور در نظر گرفته شده انتظار داریم به سیستان و بلوچستان توجه ویژه ای شود.
وی با اشاره به معضلات ناشی از مواد مخدر در سیستان و بلوچستان، گفت: با توجه به اینکه این استان در مسیر ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی قرار دارد و جوانان این منطقه را تهدید می کند لازم است مراکز باز پروری بیشتری ایجاد شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور نیز در این نشست گفت: بر اساس بررسی های انجام شده در سطح ملی نیروی انسانی فعلی شهرداری های کشور پنج برابر نیاز و حد مجاز است.
هوشنگ خندان دل اظهار داشت: اعتبارات تخصیص یافته امسال به شهرداری های کشور ۶۰۰ هزار میلیارد ریال (۶۰ هزار میلیارد تومان) بوده است.
وی تصریح کرد: شهرداری زاهدان سال گذشته هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال ( ۱۲۰ میلیارد تومان) هزینه داشته و بر این اساس سرانه هر شهروند ۲ میلیون ریال ( ۲۰۰ هزار تومان) بوده است.
وی افزود: متاسفانه هم اینک توزیع منابع مالی که براساس جمعیت در شهرهای بزرگ تخصیص می یابد نامتوازن و غیرعادلانه است.
وی بیان کرد: سرانه یک شهروند در تهران ۲۰ میلیون ریال( ۲ میلیون تومان) و در شهرهای کوچک ۲ میلیون ریال ( ۲۰۰ هزار تومان) است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: بیش از ۱۵۰ هزار نفر در مناطق حاشیه شهر زاهدان زندگی می کنند که نیاز است توجه خاصی به این مناطق داشته باشیم.
خندان دل اظهار داشت: طبق آمار مدیران آموزش و پرورش زاهدان ۲۴ هزار نفر در مناطق حاشیه این شهر بازمانده از تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: تمام معابر مناطق حاشیه شهر زاهدان خاکی و فاقد هر گونه آسفالت است.
وی افزود: میانگین فضای سبز در کشور ۱۲ متر است در صورتی که در زاهدان به ۳ متر هم نمی رسد.
وی بیان کرد: باید منابع مالی متناسب در اختیار شهرداری های زاهدان قرار دهیم تا بتوانند به فضاهای حاشیه شهر رسیدگی کنند.