اکوسیستم سیستان به دلیل وجود ریزگردها بهم خورده است - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار – مدیرعامل شرکت اب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: ۸۵ درصد بارش های استان تبخیر و ۱۵درصدمدیریت می شود که از این مقدار۸درصدآن روان آب و۷درصدآب تجدیدپذیراست که به سفره های زیر زمینی ملحق می شود.

14992

به گزارش نی زار به نقل از ایسنا_منطقه سیستان وبلوچستان احمد عاقبت بخیر درنشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته دولت اظهارکرد: بحث آب بسیارمهم واستراتژیک است وهیچ کالایی را نمی توان جایگزین آن کرد و بهتراست بیشتر مواظب این سرمایه باشیم.

وی بابیان اینکه استان باخشکسالی های۱۸سال اخیر شرایط ویژه ای دارد تصریح کرد: این خشکسالی ها هرسال تشدید می شود و وظیفه رسانه هاست در رابطه باحوزه آب اطلاع رسانی درست کنند.

وی بااشاره به اینکه هرسال سطح آب های زیرزمینی درکل کشور افت پیدا می کند عنوان کرد: آب های زیر زمینی به صورت غیرمجاز برداشت می شود و کشورشرایط خاصی را از نظراقلیمی طی می کند.

وی ضمن بیان اینکه ریزگردها درکل کشور مشکل ایجاد کرده خاطرنشان کرد: اکوسیستم زابل به دلیل وجود ریزگردها بهم خورده و این نشان از تغییر اقلیم کشور را می دهد.

وی ادامه داد: متوسط بارندگی سیستان وبلوچستان سالانه ۱۰۳میلی متر و متوسط بارندگی کشور۲۵۰میلی متر یعنی استان ما۴۳درصد متوسط بارندگی کشور را دارد که این یعنی قرار گرفتن در شرایط خشکسالی.

وی گفت: به طورمتوسط در استان سالانه ۲۰ میلیارد متر مکعب بارش داریم که این مقدار تابه زمین می رسند از طریق باد، طوفان، گرما، تبخیر و از دسترس خارج می شوند.

عاقبت بخیرتصریح کرد: ۲۱هزار و۵۸۸منبع آبی درسطح استان وجود دارد که از این تعداد۱۹هزار و۴۴۶حلقه چاه وبقیه چشمه و قنات است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اظهار کرد: آب از دو زاویه بهداشت واقتصاد بسیار قابل اهمیت است که بهداشت درسلامت افراد تاثیر بسزایی دارد ودر بحث اقتصاد شاخصی که برای آب تجدید پذیر وجود داردتنها۲۰درصد است.

عاقبت بخیرافزود: درکل کشور میزان استفاده آب تجدیدپذیر بیش از۸۵درصد است اما در استان سیستان وبلوچستان ۱۴۲درصد است.

وی بابیان اینکه تعداد چاه های غیرمجاز ۷هزار و ۳۰۵حلقه است خاطر نشان کرد: این تعداد چاه تاکنون شناسایی شده که نمی دانیم از این طریق چه مقدار از سفره های زیر زمینی اب برداشت می شود.

وی گفت :در کل کشور۳۰حوزه آبریزدرجه۲وجود دارد که ۵حوزه مربوط به استان سیستان وبلوچستان است همچنین درکشور ۶۰۹محدوده مطالعاتی وجود دارد که ۴۳محدوده در استان است که در محدوه های مطالعاتی حفرچاه ممنوع است.

عاقبت بخیراظهار کرد: شرکت آب منطقه ای بهره برداری از۳۳سد را دستور کار دارد.

عاقبت بخیر گفت: ظرفیت ۲۳ سد مخزنی و تغذیه‌ای استان بالغ بر ۲.۱ دهم میلیارد مترمکعب است.

وی افزود: سه سد مخزنی و تغذیه‌ای گوهرکوه ۴۷درصد کهیربا۱۱درصد و شهری‌کور ۴۲درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا داریم .

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.