- 06 خرداد 1394
- کد خبر 7365
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : به گزارش دبیر کمیسیون نظارت و ارزشیابی شورای اسلامی شهر زاهدان؛ این جلسه با حضور اعضای کمیسیون نظارت و ارزشیابی و جمعی از مسئولین شهر در تالار شورا برگزار گردید.
در ابتدا پرویز سارانی رئیس کمیسیون ضمن خوش آمد به مهمانان و اعضای محترم شورای اسلامی شهرگفت: امیدوارم حاصل این نشست صمیمی جهت تنویر افکار عمومی و حذف نگرانی مردم و کاهش مشکلات شهرمان اثر گذار باشد.
وی در ادامه افزود: با توجه بر اصل دانش محوری و مدیریت جمعی در حل مشکلات شهر و شهرستان و پیشبرد اهداف ، تلاش در تسریع و تسهیل امورات مردم کمک وتدبیر برای نیل به جامعه ی پیشرفته و توسعه یافته و شهروندمدار خالصانه و عاشقانه با مجاهدت، همت بلند و درک درست از واقعیات شهرداری کوشش نماییم.
رئیس کمیسیون نظارت و ارزشیابی در ادامه گفت: وظیفه شوراها انعکاس مطلوب مشکلات، معضلات، نابسامانیها، کمبودها و نارسائیها و تلاشی وافر با هم افزایی دیگر ارکان مدیریت شهری برای کمک به رفع این مشکلات می باشد.
سارانی تاکید کرد : حق شورای اسلامی شهر زاهدان است که نسبت به سلامت شهروندان حساس باشد و زبان گویای ملت باشد با هدف مقدس خدمت واقعی و حضور اثرگذار.
در ادامه مهندس رضایی مدیرعامل مخابرات استان؛ ضمن عرض تبریک ایام شعبانیه و فرا رسیدن سالروز فتح خرمشهر و نامگذاری امسال به سال همدلی و همزبانی اظهار داشت: خوشحالم که دغدغه شورای اسلامی شهر مشکلات شهروندان است.
وی و ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون این موضوع گفت: نکته قابل توجه این موضوع که سیگنال های دکل های مخابراتی به مراتب بسیار کمتر از آنتن های صدا و سیما که برای خاور دور فرستاده می شود اثر زیان بار دارد و سیگنال های رادیویی اثرات و تشعشعات بیشتری دارند و همچنین اگر در سایت های مخابراتی از فیبر های نوری استفاده کنیم به مراتب اثرات زیان بار کمتری دارند، خاطرنشان کرد قبل از اجرای هر سایت تمامی استاندارد ها رعایت میشود و در غیر اینصورت آن سایت راه اندازی نخواهد شد.
وی اظهار داشت: تعداد کل دکل های استان به حدود صد و پنجاه دکل میرسد و همچنین اگر این سایت ها تعدادشان بیشتر باشد اثرات زیان بار آن بر روی انسان کمتر میباشد.
مهین جدیداسلام نیز ضمن بیان اینکه دانش آموزان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند اظهار داشت: از تمامی مدیران و دست اندرکاران به عنوان یک فرهنگی تقاضا دارم به هیچ عنوان درون مدارس دکل مخابراتی اجرا نشود.
مهندس عیدو ریگی فرد مدیر اجرایی رایتل گفت: در بحث ارتباطات بشر با یک دنیای ناشناخته مواجه است و هر روز یک ورژن جدید از تکنولوژی وارد بازار می شود و در حال پیشرفت است، تکنولوژی ارتباطات از سایر تکنولوژیها با سرعت بیشتری در حال پیشرفت و اجتناب ناپذیر است و کسی نیز جلوی آن را نمی تواند بگیرد، کشور ما نیز از این تکنولوژی عقب نمانده و مانند کشورهای دیگر در حال پیشرفت است.
وی ادامه داد: ما تمامی استانداردها را رعایت کرده و این اثرات سوء تا کنون نه مورد تایید قرار گرفته و نه رد شده است.
وی همچنین اظهار داشت: سایت ها از امکانات یکدیگر استفاده کنند یعنی به جای اینکه یک سایت جدید اجرا کنند از یک سایت با ارتفاع بیشتر استفاده شود و همچنین فرستنده رادیویی صداو سیما که در حال حاضر در مرکز شهر قرار دارد هر چه سریعتر به خارج از شهر انتقال داده شود .
عبدالناصرگرگیچ عضو شورا: اصولا آنتن های تلفن همراه، دکل های مخابراتی و همچنین امواج ناشی از دکل های برق فشار قوی هر یک به نوبه خود اثرگذاری خفیف تا شدیدی را روی افراد دارند و لازم است مردم درباره همه وسایلی که امواج الکتریکی یا میدان الکتریکی و مغناطیسی از خود ساطع میکنند، احتیاط کنند.
همچنین عسکری معاون توسعه مدیریت آموزش و پرورشدر این جلسه گفت: تعداد ۳۰ عدد دکل در مدارس نصب شده است که ما از سال ۱۳۹۱ مکاتبات و جلسات متعددی جهت برچیده شدن این دکل ها از مدارس را داشته ایم و امیدواریم هر چه سریعتر این دکل ها از مدارس مخصوصا مدارس ابتدایی جمع آوری شوند و همچنین اینکه این دکل های توسط نهاد مستقلی مورد ارزیابی و بازدید قرار گیرند که آیا فناوری این دکل ها به روز است یا خیر؟
مهندس صفت گل مدیر عامل سازمان پارکها نیز گفت: حدود یک سال و نیم است که هیچ سایتی در هیچ پارکی اجرا نشده است و اینکه هیچ قراردادی بدون تاییدیه علوم پزشکی بسته نشده است و بحث نازیبایی پارکها و رضایت مردم برای سازمان ارجعیت دارد.
مشتاق احمد ریگی عضور شورا: اظهار داشت اصلا با فرض این مهم که هیچگونه اثر سوء بر روی شهروندان ندارد ما باید اثرات روانی این موضوع را برطرف کنیم.
در ادامه امین الله نقش بندی عضوکمیسیون افزود: همانگونه که در یک بیمارستان از تشعشعات اتاق رادیولوژی به عنوان یک هشدار برای شهروندان پیشگیری می شود باید بحث آنتن های صدا و سیما که یک معضل محسوب می شود پیگیری شود و همچنین برق های فشار قوی نیز که در بعضی از منازل این دکل های دیده می شود و اگر بحث آسیب رسانی است قطعا یک عارضه ایجاد میکند و باید هر چه سریعتر تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
در پایان پرویز سارانی گفت: هدف از برگزاری اینگونه جلسات صرفا حل این مشکلات و نتیجه گیری مثبت می باشد و در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال “دولت و ملت، همدلی و همزبانی” مزین شده است امیدواریم با همدلی و همزبانی مسئولین و مردم گامهای موثرتری در رفع مشکلات برداریم، یادمان باشد پست و مقام و منزلت ماندنی نیست و تاریخ نسبت به عملکرد تک تک ما قضاوت خواهد کرد، بکوشیم رضایتمندی ملت که همانا رضایتمندی پروردگار است برآورده کنیم. و پیگیر امورات باشیم در هر جایگاهی که هستین نقش خود را درست ایفا کنیم و از تفرقه و اختلاف افکنی پرهیز کرده و نسبت به شغل به سازمان ، مردم تعصب به خرج داده و سعی کرده حلال مشکلات باشیم و از جزیره ای عمل کردن پرهیز کرده، زیرا هر جا با خرد جمعی، وحدت رویه و احترام و اعتماد پیش رفته ایم ، نتایج بسیار درخشانی حاصل می شود. باید گفت هدایت افکار عمومی، شفاف سازی، کاهش بار روانی ، فرهنگ سازی از نحوه استفاده درست و عقلانی از تکنولوژی های جدید ، برگزاری جلسلات مشترک ، مشاوره دادن به همدیگر، اساس کار جمعی است و شورا خود را به عنوان پل ارتباطی ملت و دولت ، باید پیشتاز و ملزم بداند.
در پایان موارد ذیل در کمیسیون مصوب گردید:
۱-اداره کل مخابرات استان موظف شد بمنظور ساماندهی دکلها ، آنتن ها و تاسیسات مخابراتی و ارتباطی شهروندان ضمن تعیین تعداد دکلها و آنتن های مخابراتی مورد لزوم شهروندان ، کلیه اپراتورها را ملزم به بهره گیری از دکل و آنتن های جدید با حداکثر ارتفاع مجاز و حداقل آسیب ناشی از تشعشعات بنماید .
۲-اداره مخابرات موظف گردید راسا یا توسط اپراتورها تمامی استانداردها لازم را در نصب بررسی قدرت تشعشع آنتن ، رعایت شعاع مجاز و روش صحیح بهره برداری از دکل ها و آنتن های مخابراتی را رعایت نماید.
۳-دکل های مخابراتی مجازند در کاربریهای صنعتی ، تجاری و یا کارگاهی استقرار یابند از این رو ممنوعیت نصب دکل و آنتن مخابراتی در کاربریهای مسکونی، آموزشی و مراکز عمومی بمنظور حفظ سلامت شهروندان مورد تصویب قرار گرفت.
۴-توسعه فیبر های نوری ترجیحا مخابرات بمنظور ممانعت از انتشار تشعشعات و ترغیب ادارات و دستگاههای اجرایی مشوقهای مجاب کننده بمنظور بهره برداری از آن تاکید شد.
۵-اپراتورهای همراه اول ، ایرانسل و رایتل موظفند بصورت مشارکتی از دکل ها و انتن های مخابراتی استفاده نمایند.
۶- اداره مخابرات استان متعهد گردید بمنظور آموزش شهروندان بمنظور کاهش مضرات ناشی از تشعشعات مخرب امواج الکترو مغناطیسی ، آنتن های تلفن همراه و سایر تجهیزات مرتبط کلاسهای آموزشی برای شهروندان دایر نمایند.
۷-اپراتورهای تلفن همراه موظف گردیدند حداکثر ظرف یکسال نسبت به جمع آوری دکلها و آنتن های مخابراتی از منازل و مدارس اقدام و نتیجه را به شورای اسلامی شهر اعلام نمایند.
۸-اداره مخابرات استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفظ محیط زیست نظارت بر اثرات مضر تشعشعات در زیر آنتن ها بر حفظ سلامت انسان ها را مد نظر قرار دهند.
۹- با توجه به عوارض ناشی از تشعشعات رادیو ۱۰۰ کیلو وات زاهدان و لزوم انتقال آن به خارج از شهر جلسه ای تشکیل تا بررسی کارشناسی بعمل آید.