- 13 اسفند 1393
- کد خبر 6041
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : سفیر افغانستان در پاسخ به سئوالی درباره همکاری تهران-کابل برای احیای تالاب هامون گفت: افغانستان آماده هرگونه همکاری با ایران برای احیای هامون است چرا که آسیب های خشک شدن هامون بیشتر از ایران به افغانستان می رسد.
وی ادامه داد: مسیر حرکت بادها از غرب به شرق است و از این رو افغانستان بیشتر از ایران از ناحیه خشکی هامون و ریزگردهای ناشی از آن آسیب می بیند.
نصیر احمد نور افزود: افغانستان مقصر خشک شدن تالاب هامون نیست و به معاهده آب رود هیرمند که در سال ۱۳۵۱ به امضا رسیده متعهد است.
وی گفت: معاهده آب رود هیرمند معاهده ای کامل است و با دقت حق آبه ایران در فصول مختلف را مشخص کرده است.
سفیر افغانستان در ایران افزود: افغان ها به خاطر جنگ داخلی فرصت بهره برداری از آب رود هیرمند را نداشته اند و خشک شدن هامون بیشتر تحت تاثیر تغییرات اقلیمی است.
وی گفت: وضع خشکسالی در افغانستان بدتر از ایران است.
نصیر احمد نور درباره خشکیدن هامون گفت: هامون با آب رود هیرمند تغذیه می شود آب هیرمند را برف های کوهستانی تامین می کنند که متاسفانه دیگر خبری از برف نه در مناطق کوهستانی ایران و نه در افغانستان نیست.
وی با اشاره به افزایش دمای زمین، درباره تبدیل برخی استان های ایران و افغانستان به صحرا ابراز نگرانی کرد.
رایزنی روحانی با مقامات افغان درباره هامون
سفیر افغانستان در ایران، توجه دولت یازدهم به محیط زیست را برجسته دانست و گفت: دکتر روحانی در سفر نورزوی به کابل، موضوع خشک شدن هامون را در دیدار با حامد کرزای رییس جمهوری افغانستان در میان گذاشت و خواستار پیگیری این موضوع شد.
وی ادامه داد: بر اساس پیگیری روحانی، کرزای هیاتی به ریاست معین وزارت انرژی و آب افغانستان و کارشناسانی از وزارت نیروی ایران را به منطقه مربوطه فرستاد و گزارش کارشناسان مربوطه نشان داد که افغانستان اقدام غیرمجازی انجام نداده که عامل خشکی هامون شده باشد.
به گزارش نی زار ، معاهده آب رود هیرمند پیرامون چگونگی بهره بردای از آب رودخانه هیرمند که منبع اصلی تامین آب در استان سیستان و بلوچستان ایران است در دوم اسفند سال ۱۳۵۱ در کابل به امضای مقامات ایران و افغانستان رسیده و مشتمل بر یک مقدمه و دوازده ماده و دو پروتکل ضمیمه است./ ایرنا