چرا صدا و سیما به سیستان با ۵ هزار سال قدمت پشت کرده است؟؟! - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دو دانشگاه بزرگ استان سیستان وبلوچستان به ضرغامی در اعتراض به بی توجهی صداوسیما به وضعیت سیستان و از دست دادن خاک ایران؛ جایگاه سیستان در رسانه ملی کجاست؟چرا صدا و سیما به این خطه باقدمت ۵هزارساله پشت کرده است؟!طوفان

بسم الله الرحمن الرحیم
عدالتخواهی و عدالت‌گستری به زبان آسان است؛ اما در عمل بسیار کار دشواری است و مقدمات بسیاری لازم دارد. باید خیلی کار کرد تا اینکه عدالت تحقق پیدا کند؛ عدالت جغرافیایی، عدالت طبقاتی، عدالت در زمینه‌های مسائل اقتصادی، عدالت در زمینه‌های مسایل فرهنگی، عدالت در جایگزین شدن و جای گرفتن در مسئولیتها و مناصب و عدالت در قضاوتهای ما نه فقط قضاوتی که قاضی در دادگاه می‌کند، بلکه داوری‌هایی که ما نسبت به اشخاص و قضایا می‌کنیم اینها همه عدالت است و عدالت در آنها نقش دارد. عدالت‌خواهی و عدالت‌گستری به معنای همه‌ی این‌هاست. البته امروز کشور ما بیش از هر چیز دیگر، تشنه‌ی عدالت اقتصادی است. علت هم این است که واقعاً یک شکافی به صورت میراث معیوبی از گذشته بود و این شکاف باید پُر می‌شد، که نشده است.”
مقام معظم رهبری
جناب آقای ضرغامی
ریاست محترم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
در راستای سخنان مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان و درخواست معظم له از این قشر مبنی بر مطالبه گری؛ مطالبی در این نامه برحسب وظیفه و عدالت‌خواهی خدمت‌تان عرض می‌گردد.
ابتدا اندکی از پیشینه‌ی سیستان برایتان بگوییم؛ سیستان به دلیل ولایت مداری مردمانش به دارالولایه شهرت یافته که از دو دلیل مهم برای انتصاب این صفت یاد می‌شود:۱-مردم سیستان در جامعه ی اسلامی اولین مردمانی بودند که به خون خواهی ابا عبدالله علیه السلام قیام کردند،حتی زودتر از توابین۲-در زمانی که به دلیل ظلم و زورگویی حکومت بنی امیه، تمام مردمان سرزمین پارس ملزم به سبِّ علی علیه السلام شدند، سیستان تنها نقطه‌ای از این دیار بودکه مردمانش همه ی فشارهای اقتصادی و حتی اهانت به ناموسشان را تحمل کردند ولی زیر بار این ننگ نرفتند.
این مقدمه برای این است که توجه حضرت عالی را به این خطه مملکت جلب نماییم
 درنگاهی که به وضع کنونی کشور می‌اندازیم، مشاهده می‌شود که مردم سراسر میهن اسلامی‌مان در حال آماده شدن برای عید سعید فطر هستند و این در حالی است که بر دل مردم سیستان غمی بزرگ نشسته است که دلایل متعددی به همراه دارد که از مهمترین آن فراموش شدن سیستان و عدم انعکاس مشکلات توسط رسانه ملی است.
 آقای ضرغامی! آیا این عدالت است که در گزارش‌های متعدد از همه‌ی مسائل و رخ داد‌ها ،که حتی بعضی از آنها در شان رسانه ملی نیست صحبت می‌شود ، ولی حتی ثانیه‌ای از مردم سیستان که هر لحظه خطرات ناشی از آلودگی هوا، فقرو خشکسالی آن‌ها را تهدید می‌کند، یادی نمی‌شود.
جناب آقای ضرغامی؛ بادهای ۱۲۰روزه و خشکسالی ۱۷ساله هامون که جناب عالی مطلع به آن هستید، زندگی را برای مردم این منطقه تقریبا غیر ممکن نموده و می‌توان گفت تمام زیر ساخت‌های اقتصادی اعم از کشاورزی، دامداری، ماهیگیری و را از بین رفته است. بیماری‌های تنفسی که موجب مرگ تعداد زیادی از مردم این دیار در سال می‌گرد تنها گوشه‌ای ازمشکلات مردم سیستان است.
جناب آقای ضرغامی دیدید یک طوفان با سرعت
۷۰کیلومتر بر ساعت در تهران که حدود دو ساعت به طول انجامید، چگونه مسئولان را به مجلس و صدا و سیما کشاند، اما نمی‌دانید طوفانی که تقریبا هر روز با سرعت متوسط ۸۵کیلومتر در منطقه‌ی خشک سیستان می‌وزد چه به روز مردم آورده است و حتی زندگی را برای مردم زاهدان و خاش تنگ نموده است آیا این مردم در صداو سیما حقی ندارند؟آیا سیستان با این وضع اسف‌بار در صدا و سیما جایگاهی ندارد؟
 از خطرات سیم‌های برق پارک‌ها، برای کودکان پایتخت ابراز نگرانی کردید ولی از آمار سرسام آور و رو به افزایش بیماری‌های سل،آسم و بیمای‌های پوستی در کودکان سیستانی چشم پوشی می‌کنید؟ آیا این انصاف است؟
چگونه است که برنامه‌ای طولانی برای آزادی زندانیان غیرعمد پخش می
کنید،که آن هم خوب است ولی برای مردم سیستان که در طوفان و خشک سالی گرفتار شده‌اند برنامه‌ای پخش نمیشود.
سیستان به مثابه‌ی تنگه‌ی احد کشور است، دولت‌مردان محترم مدت‌هاست که این نقطه‌ی استراتژیک کشور را رها کرده‌اند و فقط برای سواستفاده‌های تبلیغاتی به این دیار سر می‌زنند؛ جناب آقای ضرغامی! چرا مجموعه‌ی زیر نظر شما به این خطه پشت کرده است؟ مگر جای دیگری از کشور هم قدمتی همچون قدمت ۵ هزار ساله سیستان دارد.
مگر نشنیده اید
من اصبح و لم یهتمّ بامور المسلمین فلیس بمسلم پس این کوتاهی‌ها چرا؟!
آیا این انصاف است که به دلیل دور بودن این خطه از پایتخت مردم آن مورد بی توجهی و یا کم توجهی مسئولین قرار بگیرند؟
 به قول حضرت امیر علیه السلام: الحق اوسع الاشیاء فی التواصف و اضیقها فی التناصفآیا رسانه ملی هیچ مسئولیتی در رساندن صدای مردم به مسئولین ندارد؟
 جناب آقای ضرغامی! شما خود از حاضرین درجبهه و جنگ بودید و بهتر می‌دانید ملت ما چندین هزار شهید دادند، که حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی را از دست ندهیم؛ با این مقدمه به شما بگوییم که در راستای دیوارکشی مرز سیستان صدها کیلومتر از خاک پاک ایران اسلامی پشت این دیوار باقی ماند و کشور افغانستان ادعای مالکیت این زمین‌ها را کرده و اجازه ورود به آنها را به ایرانیان نمی‌دهد، راحتتر بگوییم ایران اسلامی ما به دلیل بی تدبیری مسئولین صدها کیلومتر از خاک خودش را از دست داده است، ولی کوچکترین واکنشی از رسانه‌ی ملی نشنیده ایم.
عمق فاجعه بسیارزیادتراز این‌هاست. مردم روستایی که روزگاری دارای مال و منالی بودند، اکنون همه تحت پوشش کمیته امداد شده اند، حال خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
می‌دانم برای شما و اکثریت هموطنان عزیزمان تصور طوفانی با سرعت صد کیلومتر بر ساعت و با این غلظت بالای آلاینده‌ها ،سخت است. همچنین ۱۷سال خشکسالی باور نکردنی است؛ با این حال، ما رسالت رسانه‌ی ملی می‌دانیم که در این هیاهوی روزگار، صدای مردم سیستان را به گوش مسئولین برساند که شاید قول‌ها و شعارهایشان را به یاد آورند و در این امر خیر شریک باشید .
به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل‌ که گر مراد نجویم به‌قدر وسع بکوشم‌

والسّلام علیکم و رحمهاللَّه

امضاکنندگان : بسیج دانشجویی دانشگاه ملی زابل- بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان

رونوشت به:جناب آقای کردستانی ریاست محترم صدا و سیمای استان سیستان و بلوچستان