شرحی بر یک جلسه/ حمید عباسی - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

دیروز، افطار میهمان جناب دکتر اوکاتی – ریاست محترم دانشگاه زابل بودیم. قبل از آن، جلسه ای با موضوع: “بررسی پتانسیل تولید برق بادی و انرژی های نو در سیستان”.
چیزی که در حاشیه ی جلسه به چشم آمد و باعث شد، جلسه از حالت هم اندیشی، تقریبا به یک کنفرانس “جلسه ی بحث” تبدیل شود، تاخیر تعدادی از مدعوین گرامی بود و این باعث شد که ریاست دانشگاه، فقط بتوانند موضوعات را ارائه کنند و فرصت چندانی برای بحث و گفتگو باقی نماند.
از آمار خجالت آوری که جناب دکتر اوکاتی درمورد استفاده از انرژی باد در ایران، نسبت به حتی تعدادی از کشورهای آفریقایی ارائه نمودند که بگذریم، پیشنهادات جالب و قابل تاملی نیز، با توجه به تجربیات و تخصص ایشان در این موضوع ارائه شد که جای بحث و تبادل نظر داشت.
اگرچه از نظرات تعدادی از دوستان مانند حاج آقای خدری و مهندس اربابی و جناب کیانی و جناب ناظری، نیز استفاده شد و نظر جناب فرماندار بطور خاص، بر عملی شدن نتیجه ی این نشستها و عمل میدانی، در این رابطه بود؛ اما رسیدن به وقت افطار، مانع بحث بیشتر در این موضوع گشت.
تحقیقات خوبی، توسط تعدادی از دانشجویان درمورد بادهای سیستان انجام گرفته و حداقل نتیجه ی آن، معرفی سیستان بعنوان بهترین موقعیت برای نصب نیروگاههای بادی در کشور بوده است. کاری که باید انجام شود، تهیه ی طرح اطلس بادهای منطقه ی سیستان برای ارائه به سرمایه گذارها و تعیین بهترین محلها برای نصب می باشد.
با توجه به هزینه ی بالای نیروگاههای نسبتا بزرگ، که چیزی درحدود ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان می باشد، ارائه ی این نوع پروژه ها برای سرمایه گذارانی که بقول جناب اوکاتی، با سرچ در اینترنت، نام سیستان و بلوچستان را مساوی با ناامنی و قاچاق و شرارت و… می بینند، کاری تقریبا بیهوده به نظر می رسد.
اگر در این سطح، بخواهد کاری انجام گیرد، صددرصد نیازمند پیگیری مسئولین و نمایندگان، و ارائه ی طرح به دولت و دریافت کمک از دولت (مثلا)بصورت سهام عدالت خواهد بود که وقت زیادی را خواهد گرفت و نتیجه ی مطلوبی نیز باتوجه به دولتی شدن جریان، قابل پیش بینی نیست.
پیشنهاد این حقیر، که ذیق وقت، اجازه ی ارائه را نداد، شکل دوم طرح جناب اوکاتی می باشد که ترکیبی از ایجاد یک شرکت سهامی عام برای جذب سرمایه گذاران محلی و یک تحقیق سریع و کوتاه مدت درمورد کارایی محلی و همچنین توجیه اقتصادی نیروگاههای کوچک ۱۰تا۵۰ کیلوواتی خانگی و درصورت مثبت بودن، شروع احداث این نوع نیروگاههاست. نیروگاههایی که درحال حاضر و با توجه به گران بودن هم، با هزینه ای حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان، قابل ساخت و بهره برداری هستند.
درهرحال، به قول جناب فرماندار، این موضوع، نیاز به یک همت و همدلی از طریق مسئولین دارد که بتوان کاررا شروع کرد و نباید منتظر ماند.
یا حق.
“حمید عباسی”‬

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.