استاندار سیستان و بلوچستان: احتمال وجود آبهای ژرف زیرزمینی در حد فاصل زابل به زاهدان - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : شواهد قوی در خصوص وجود یک سفره عظیم آب زیرزمینی در حدفاصل زابل به زاهدان در اعماق ۷۰۰ تا هزار متری زمین وجود دارد.

به گزارش سرویس رسانه های دیگر نی زار به  نقل از روزنامه سیستان و بلوچستان، استاندار در بازدید از بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاههای خبری کشور که در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: براساس نظریه کارشناسان احتمال وجود این سفره آب زیرزمینی در منطقه وجود دارد و در جلساتی با وزیر نیرو وی موافقت خود را در خصوص آغاز مطالعه این طرح اعلام کرده است.علی اوسط هاشمی

علی اوسط هاشمی، بیان کرد: سیستان و بلوچستان به عنوان هاب(کانون) دوم پتروشیمی کشور نام گرفته و براین اساس دو پتروشیمی چابهار و ایرانشهر برای استان مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد این دو پتروشیمی آغاز خوبی در راستای توسعه هرچه بیشتر استان می باشد، اظهار کرد: در فاز اول پتروشیمی چابهار حداقل ۲۵ میلیون تن و ظرفیت نهایی آن ۴۶ میلیون تن پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: در صورت راه اندازی این دو پروژه بزرگ، پروژه ها و صنایع کوچک مرتبط در استان راه اندازی می شود  و اشتغال خوبی را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به تصویب یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در شورای اقتصاد کشور برای گازرسانی به استان افزود: تا پایان سال ۹۶ مردم استان از نعمت گاز بهره مند خواهند شد و در یک بازه زمانی ۶ ساله شاهد حداقل اشتغال ۳۰ هزار نفر در پتروشیمی چابهار خواهیم بود.

وی با اشاره به خودروسازی در چابهار نیز گفت: زمین احداث کارخانه خودروسازی واگذار و مدیر آن نیز انتخاب شده که به زودی با راه اندازی صنعت خودرو سازی، چابهار به قطب سوم صنعت خودروسازی کشور تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت ۱۰ میلیون تنی فولاد در چابهار نیز گفت: در حال حاضر برای ۶ میلیون و ۶۰۰ هزارتن تولید این کارخانه، مشتری برای عقد قرارداد وارد مذاکره شده است.

وی با اشاره به پروژه آبرسانی ۱۴۶ هزار هکتاری در استان گفت: هر شرکتی که در مناقصه برنده شود باید مراحل اجرا و تأمین لوله مورد نیاز برای اجرای این طرح را با ایجاد یک واحد تولیدی در استان انجام دهد.

وی با اشاره به پروژه های بزرگ دیگری که در استان در حال اجراست، تأکید کرد: با اجرای این پروژه ها سیستان و بلوچستان در یک موقعیت و جایگاه خوبی در کشور قرار خواهد گرفت و این امر باعث برون رفت از مشکلات موجود خواهد بود.

وی تأکید کرد: آنچه امروز واقعیت استان است با آنچه در القائات رسانه ای است سازگاری ندارد و رسانه ها باید با نگاه توسعه ای به سیستان و بلوچستان بپردازند.

وی با اشاره به ایجاد منطقه آزاد سیستان نیز گفت: باید نیازهای زمانی و تغییرات مناطق منطبق با شرایط انجام شود و میل و اقبال مردم نیز در آن گنجانده شود.

وی اظهار کرد: مراحل مقدماتی مطالعه منطقه آزاد تجاری سیستان در استان در حال انجام است و همچنین وسعت، شعاع و نوع نگاه برای منطقه آزاد در استان در حال بررسی می باشد.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اوضاع امنیتی استان گفت: از دیدگاه کارشناسان با مدنظر گرفتن همه شرایط منطقه با واقعیت هایی که در کشور پاکستان و افغانستان با آن روبرو هستیم سیستان و بلوچستان از امن ترین استان های کشور به شمار می آید و با داشتن هزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی در سیستان و بلوچستان نمی توان پدیده های سوء مرزی در این استان را ناامنی ارزیابی کرد، که بخشی از این پدیده ها مربوط به خلاء حاکمیتی در آن سوی مرزهاست.

وی گفت: حملات کور را نمی توان به عنوان ناامنی یا ناتوانی در برقراری امنیت یاد کرد چرا که خرده شرارت های موجود در استان بسیار ضعیف است و رسانه ها نیز باید سعی کنند با انتشار اخبار خود به گروهک های معاند و تروریستی وزن و ارزش ندهند.

وی تأکید کرد: مختصر حیات خرده شرارت های منطقه با حمایت سرویس های خارجی انجام می شود و گروهک های تروریستی معاند در نزد مردم سیستان و بلوچستان از پایگاه مردمی قابل قبولی برخوردار نیستند. این مقام مسئول در ادامه با اشاره به شایعات مبنی بر ورود گروهک داعش در سیستان و بلوچستان گفت: هیچ نشانه ای از تحرک و حرکت این گروهک در سیستان و بلوچستان وجود ندارد.