جلسه اعضای شورای هم اندیشی شهرستان های سیستان با استاندار برگزار شد - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

جلسه هم اندیشی استاندار با اعضای شورای هم اندیشی شهرستان های حوزه سیستان در چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۳ با حضور استاندار ، فرمانداران ، ائمه جمعه ، بخشداران ، اعضای شورای هم اندیشی شهرستان ها ، معتمدین ، خانواده های محترم شهدا ، جانبازان و … در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه زابل برگزار شد .

به گزارش رسانه خبری تحلیلی نی زار در این جلسه هوشنگ ناظری ، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین جلسات هم اندیشی صاحبان فکر را یکی از کارآمد ترین شیوه ها در دخیل دانستن همه ی سلایق در امورات اجرایی منطقه دانست و افزود : جلسات شورای هم اندیشی یا به صورت حضوری و یا گاهی به صورت مجازی به طور منسجم و منظم برگزار می شود و امیدواریم با ورود علاقه مندان به توسعه ، شاهد آبادانی هرچه بیشتر باشیم .

در این جلسه از هریک از شهرستان های سیستان سه نفر به نمایندگی از شورای هم اندیشی خود انتخاب شده و به ایراد سخن بپرداختند .

 

شورای فکور (2)

دکتر محمد اله بخش بعنوان نخستین سخنران از شورای هم اندیشی شهرستان زابل گفت : در سیستان مشکلات بسیار زیادی وجود دارد که به طور حتم خود استاندار از همه ی آن ها با خبر است . مهم ترین چالش در سیستان تصمیم گیری های خلق الساعه می باشد که باید این شیوه تصمیم گیری متوقف شود . ما نیاز به یک بانک اطلاعات جامع درباره سیستان داریم که باید در این زمینه نیز اقدامات ارزنده ای صورت گیرد .

دکتر اله بخش خاطر نشان کرد : مرز در حوزه سیستان اگرچه مشکلات امنیتی و بهداشتی خاص خود را برای این منطقه خواهد داشت اما می توان از ظرفیت مرز برای ایجاد دانشگاه بین المللی بهره جست . این توانمدی و ظرفیت در دانشگاه زابل در حال حاضر موجود است که می توان با استفاده از همین زیر ساخت ها دانشگاه بین المللی زابل را نیز تاسیس نمود .

وی با اشاره به عدم وجود ادارات مختلف در شهرستان های تازه تاسیس سیستان و مشکلات خاصه ی آن تقاضا نمود تا دفاتر خدمات الکترونیک که باعث کاهش برورکراسی های اداری و رفت و آمد های غیر ضروری می شود در این شهرستان ها احداث شود .

حمید عباسی دیگر سخنران شورای هم اندیشی شهرستان زابل با اشاره به فعالیت های مجازی استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل خاطر نشان کرد : شرایط امروز سیستان از حد قرمز نیز گذشته است . خوشحالیم که حضور مسئولان در فضضاهای مجازی باعث آن شده که می دانیم بسیاری از حرف هایی را که باید اینجا بزنیم را قبلا شنیده اند اما گفتن یک نکته مهم خالی از لطف نمی باشدو آن هم اینکه در حال حاضر بیشتر برنامه های دولت در حوزه سیستان برنامه های بلند مدت است که برای سیستان امروز دردی را دوا نخواهد کرد .

 

شورای فکور (3)

عباسی تصریح کرد : طرح هایی همچون ۴۶ هزار هکتار به احتمال زیاد ۳ سال دیگر به سر انجام می رسد و این مهم برای جلوگیری از خیل عظیم مهاجرت های این منطقه اقدام عاجل و مناسبی نخواهد بود .

وی تسریع در ثبت سازمان توسعه فکور که به ابتکار فرماندار زابل کلید خورده را نیازمند حمایت استاندار دانست و افزود : امیدوارم هر گونه حمایت لازم برای ثبت و اجرایی شدن این سازمان از سوی استاندار انجام شود .

شورای فکور (1)

غلامعلی غفاری دیگر سخنران این جلسه با اشاره به بی مهری های انجام شده نسبت به دریاچه هامون و سرگذشتی که برای مردم منطقه در طول تاریخ در پاسخ به این به مهری ها داشته اند خاطر نشان کرد : ریگ های روان دریاچه هامون تقاص تمام نامهربانی های خود را از مردمانش می گیرد و واقعیتی که وجود دارد ما دریاچه را فراموش کرده ایم .

وی گفت : چاه نیمه چهارم ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب را در سالیان گذشته در خود جای داده است آبی که راکد و بی استفاده است . آنچه من شنیده ام این است که ۲۵ تا ۳۰ میلیون متر مکعب آب به زاهدان می رود . آبی که حق کشاورز و نان سفره ی کشاورز ماست . حالا اگر این طرح ملی است وبنا به هر دلیلی باید اجرایی شود ما حرفی نداریم اما حداقل تعرفه ای برای این آب قرار دهید تا برخی از نیازمندی های شهر های مانیز بر طرف شود .

 

شورای فکور (5)

غفاری بیان کرد : خود دانشگاه زابل ۳ هزار هکتار گز را در کنار رودخانه احداث کرده و حجم عظیمی از آب توسط پمپ های الکترونیکی به پای این گزها که هیچ سودی برای مردم منطقه ندارند ریخته می شود . آیا این درست که در چنین شرایطی که یک قطره ی آب هم از اهمیت دوچندانی برخوردار است چنین فضاهایی که تاثیری در زندگی مردم ندارد این مقدار آب مصرفی داشته باشند .

غلامعلی غفاری بااشاره به وضعیت نامناسب امنیت در زابل از استاندار و مسئولان امنیتی تقاضا کرد نسبت به دزدی های متعددی که در سطح شهرستان رخ می دهد اقدامات شایسته را انجام دهند .

در این جلسه افرادی از شوراهای هم اندیشی شهرستان های زهک ، هیرمند ، هامون و نیمروز نیز به ارائه مشکلات و خواسته های منطقه ی خود پرداختند .

استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه با اشاره به پیامد های حضور فعالانه و مشارکت مردم در جریان های مختلف اجرایی و سیاسی افزود : اگر مدیران ما در استفاده از نظریات دیگران ناکارامد باشد قطعا کشور را در مسیر آسیب خود قرار خواهد داد . پس شرط بودن در توسعه و دانایی امروز جامعه که امروز عمومیت یافته و همه گیر شده است در گرو بودن مدیران با مردم است .

بدلیل عدم سابقه چنین اقداماتی با آنکه ۳۵ سال از انقلاب اسلامی می گذرد جمع پذیری ما متاسفانه به مرحله بلوغ نرسیده است . بودن با مردم یکی از مهم ترین دغدغه های من از دیر باز بوده است و به همین دلیل از فرمانداران خود خواسته ام که تحت عنوان جلسات هم اندیشی توسعه با اصحاب اهل فن ، دانشگاهیان و نخبه گان مشکلات منطقه را به صورت علمی و بومی بررسی کرده و برای برون رفت از وضعیت فعلی چاره اندیشی کنند .

 

شورای فکور (4)

هاشمی با اشاره به برخی کاستی های این جلسه افزود : اگرچه در تخستین جلسه نمی توان بسیاری از موارد را مد نظر قرار داد اما من وقتی با خود می اندیشیدم احساس می کردم که باید مقداری نوع نگاه خوبه مسائل را قوت بخشید و زمینه حضور جوانان را بیشتر فراهم کرد . نقش دانشگاهیان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد . امروز در دانشگاه نشسته و صحیت می کنیم اما یک دانشجو یا دانشگاهی پشت تریبون قرار نمی گیرد و باید این رویه عوض شود .

استاندار سیستان وبلوچستان با اشاره به اثرات شفاف بودن با مردم بیان کرد : اگر با مردم صادقانه صحبت کرد و هر چه که هست را طبق اخلاص قرار داده و با آنها در میان گذاشت و از آنان خواست که در مشکلات سهیم شوند بسیاری از مشکلات حل شوند . ما به مشارکتی می اندیشیم که هر کس در حاشیه هست و هر کس که دغدغه دارد خود را در متن دیده و وارد میدان شود .

وی با اشاره به وسعت دیدگاه ها در حوزه توسعه خاطر نشان کرد : باید نگاه ها را به گونه ای تغییر داد که کشوری اندیشید و استانی عملی کرد ، ما باید نقش سیستان واستان را در توسعه خود کشور تثبیت کنیم . همسایگی با کشوری که بیشترین نیاز مندی را دارد می تواند فرصت خوبی برای استان ما باشد که از این مهم بیشترین استفاده را ببریم .

هاشمی تصریح کرد : ما به ده پروژه بزرگ در سیستان فکر کرده ایم و نقش منطقه ای باید به نحوی باید قوی باشد که به ما به رسیدن به اهداف بزرگ کمک کند . باید بزرگ اندیشید تا پاسخ گوی مطالبات انباشته شده ی مردم باشیم . این مطالبات باید در وهله ی اول فهرست شود که فعلا در حال فهرست آن هستیم و به صورت ریز به ریز به همه ی آن ها خواهیم پرداخت .

استاندار سیستان وبلوچستان گفت : حضور مسئولانه مردم در کنار مسئولین بسیاری از مشکلات را رفع خواهد کرد ، چگونه است که پانزده سال است که این منطقه با آسیب های بسیار جدی رو به رو بوده است اما حتی صدا وسیما یک گزارش در این زمینه کار نکرده است واین را نه تنها من بلکه آرشیو موجود صدا وسیما می گوید .

وی تصریح کرد : هنوز به عنوان بحرانی ترین منطقه زیست محیطی کشور سند زیست محیطی نداریم و همین منطقه هنوز سند توسعه ندارد ، و این ها مشکلات خاص خود را دارد چرا که برنامه محوری مسئولان را در مسیر درست اجرا قرار میدهد . نگاه پژوهش محور و دانش بنیان و نقش مسولانه شما می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند . پرسش گری می تواند خلوت های مسئولان را به هم خواهد زد .

انتهای پیام/