یادداشت الناز خروشان دانش آموخته ی کشاورزی خبرنگار و فعال اجتماعی در خصوص طرح ۴۶هزار هکتاری دشت سیستان - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : هر پروژه استراتژیک و بزرگ شامل سه مرحله ؛ اجرا ، اصلاح و ماندگاری می باشد و طرح بزرگ ۴۶هزار هکتاری دشت سیستان نیز که یک طرح استراتژیک می باشد از این قضیه مستثنا نیست .

طرح ۴۶هزار هکتاری دشت سیستان یک پروژه عظیم و در نوع خود بی نظیر در خاور میانه می باشدکه صد درصد منافع این طرح به کشاورزان دشت سیستان میرسد .

سیستان یک منطقه با آب و هوای گرم و خشک و کم آب می باشد و با این شرایط آب و هوایی حجم زیادی از آب تبخیر می شود .
با اجرای این طرح از تبخیر آب تا حدودی پیشگیری می شود .
آبیاری به شیوه سنتی از دیگر راه های هدر رفت آب در منطقه سیستان می باشد که با اجرای این طرح میزان پرت آبی به حداقل و حتی به صفر می رسد .
تغییر و اصلاح الگوی کشت موضوع بسیار مهمی در کشاورزی سیستان می باشد چرا که بهره برداران باید با کشت محصولات دیگر به منافع بیشتری برسند با اجرای این طرح تغییر الگوی کشت برای کشاورزان تسریع و آسان شده است ،زیرا آب آماده در سر مزارع دارند و هر محصول که بخواهند را می توانند کشت کنند .

نقدهای زیادی به این طرح وارد شده است که یکی از آن نواقص طرح می باشد منتقدان بدانند که هر پروژه استراتژیک و بزرگ شامل سه مرحله ؛اجرا ، اصلاح و در نهایت ماندگاری می باشد که پروژه ی ۴۶هزار هکتاری سیستان به عنوان یک طرح عظیم استراتژیکی از این قضیه مستثنا نیست .
پروژه مرحله اجرایی را پشت سر گذاشته و اکنون در مرحله اصلاح می باشد و پس از آن این طرح ماندگار خواهد شد .

کارنامه کاری برخی منتقدان مشخص است؛ توانایی اداره یک گلخانه ۱۰۰متری را نداشته و صرفا خارج از گود به خاطر منافع شخصی و سیاسی زبان انتقاد دارند .

منتقدانی که زبان بُرنده ی انتقادی دارند می توانند گفتگو و نشست های کارشناسانه و فنی با مسئولین طرح داشته باشند و طرح های جایگزین خود را اعلام نمایند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.