- 04 تیر 1398
- کد خبر 19666
Print This Post
سایز متن /
نی زار : در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بیش از ۶۰ درصد جمعیت جامعه هدف در سیستان غربالگری و پایش شد.
به گزارش نی زار دکتر جواد اکبری زاده معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت : فشارخون بالا یکی از عوامل خطر در بیماری های غیر واگیر است. از سوی دیگر باید توجه داشت که بیماری های غیر واگیر در دنیا در حال گسترش هستند و بسیاری از این بیماری ها با فشارخون بالا مرتبط می باشند.
اکبری زاده با اشاره به عوارض جبران ناپذیر فشار خون بالا اظهار داشت: بر اثر فشار خون بالا عروق شبکیه چشم، کلیه ها و قلب و عروق آسیب جدی می بینند و سکته های مغزی و قلبی نیز افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه از فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش یاد می شود، افزود: فشار خون بالا در اکثر افراد جامعه علامتی ندارد و تنها با اندازه گیری مشخص می شود که فرد به فشار خون بالا مبتلاست یا خیر و به همین دلیل مردم به این بیماری توجه کمتری می کنند.
اکبری زاده در ادامه بیان داشت : بسیج ملی کنترل فشار خون از ۱۷ خرداد ماه در پایگاه های سلامت ثابت و سیار اجرایی شده است .
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی در خصوص این طرح از ۲۷ اردیبهشت آغاز شده است افزود:تاکنون ۶۸/۳درصد جمعیت جامعه هدف در سیستان غربالگری شده اند که این آمار بسیار چشم گیر نسبت به کل کشور می باشد؛ و در صورت همکاری مردم ما تا پایان اجرای این طرح به آماری بیش از۹۵ درصد خواهیم رسید.
اکبری زاده در ادامه افزود: هدف وزارت بهداشت این بوده که در پایان اجرای این طرح ۵۰ درصد جامعه هدف پایش و غربالگری شوند اما در سیستان در تاریخ ۱۳۹۸/۳/۲۸بیش از ۶۰ درصد جمعیت جامعه هدف پایش و غربالگری صورت گرفته و افراد با فشار خون بالا به مراکزدرمانی معرفی گردیده است .
وی خاطر نشان کرد :در سیستان ۱۴۷۱۲۵نفر بالای ۳۰ سال ، ۵۴۱۵نفر زن باردار و ۶۰۸ نفر بیماران کلیوی بوده که از این میران جمعیت تا تاریخ ۱۳۹۸/۴/۲خوشبختانه ۹۹۶۵۳نفر فشار خون آنها اندازه گیری شده است .
ایشان در ادامه امار درصدی از پیشرفت و اجرای این طرح را ارائه که شهرستان هامون با ۹۷/۹۷درصد بالاترین پیشرفت و شهرستان زابل با ۴۵/۴۷ پایبن ترین درجه پیشرفت را داشته ک دلیل این درصد کم را جمعیت شهری و دغدغه مند بودن مردم زابل دانست .
اکبری زاده در ادامه گفت : سامانه خوداظهاری بسیج ملی کنترل فشارخون نیز به نشانی salamat.gov.ir در روزهای آغاز طرح راه اندازی شد. این سامانه برای ثبت اندازه فشار خون توسط افراد یا در ایستگاه های سنجش فشار خون توسط سنجشگران داوطلب در سراسر کشور، راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد : برای ثبت اندازه فشار خون کافی است افراد به نشانی این سامانه مراجعه کرده و پس از مطالعه راهنمای تکمیل پرسشنامه و راهنمای اندازه گیری فشارخون و نیز ورود کد ملی و تاریخ تولد خود وارد سامانه شده و در آنجا نسبت به تکمیل اطلاعات خواسته شده و همچنین ثبت اندازه فشار خون خود و اطرافیان اقدام نمایند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زابل در ادامه افزود: تمام مراکز سلامت شهری و روستایی پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت همچنان تا پایان اجرای طرح در آمادگی کامل جهت خدمت رسانی به مردم می باشند .