- 14 اسفند 1396
- کد خبر 18242
Print This Post
سایز متن /
نی زار : دومین جشنواره استانی فرخی سیستانی با تقدیر از نفرات برگزیده و شایسته تقدیر در بخش های ادبیات، فرهنگ، هنر و تاریخ یکشنبه شب با حضور اهالی فرهنگ و هنر در زابل برگزار شد.
به گزارش نی زار، مهدی کشته گر مدیرعامل موسسه نی زار و دبیر جشنواره فرخی سیستانی در ابتدای این برنامه گفت : رویکرد موسسه نی زار انگونه که بارها نیز تاکید شده است، حمایت از اهالی فرهنگ و هنر می باشد که در همین راستا از سال گذشته جشنواره فرخی سیستانی پایه گذاری شد.
وی ادامه داد : در ۱۲ آذرماه امسال طی یک فراخوان عمومی از تمامی نویسندگان و پزوهشگران دعوت شد تا آثار خود را در چهار بخش فرهنگ، ادبیات، هنر و تاریخ به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند و در این مدت بیش از ۲۰۰ اثر به دست ما رسید که در بازه زمانی ۳ ماهه آثار مورد بررسی و داوری قرار گرفت و ۱۳ اسفندماه در گام آخر برگزیدگان و شایستگان تقدیر معرفی می شوند.
هوشنگ ناظری که در دومین جشنواره فرخی سیستانی در دانشگاه زابل سخن می گفت، اظهار کرد: مفاخر سیستان نامی ماندگار از خود برجای نهاده اند به گونه ای که نسلهای بعد به وجود آنها افتخار می کنند.
فرماندار در ادامه گفت: علاوه بر توجه به گذشته و نقش موثر افراد شاخص در تحولات علمی، آموزشی، اجتماعی، دینی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، و … باید چهره های موفق و تاثیرگذار کنونی را نیز مورد تشویق و قدردانی قرار داد.
ناظری تصریح کرد: ناموران شهر، مفاخر و چهرههای برجسته ما، همه سرمایه های ما هستند و بهترین شناسنامه و سند هویتی به شمار میروند.
وی اظهار کرد: وجود بزرگان و افتخار آفرینان در هر منطقه ای موجب غرور ملی یک شهر است و به نوعی میتواند باعث توسعه و علم آموزی جوانان و مردم آن شهر باشد.
ناظری با اشاره به اینکه بزرگان کشور افتخار هستند و میتوانند غرور و همت فرزندان این سرزمین را تحریک کنند، بیان کرد: این بزرگان میتوانند الگوی مناسب برای جوانان بوده و مسیر درست زندگی را به آنها بیاموزند.
دکتر غلامرضا عمرانی در جشنواره فرخی سیستانی در دانشگاه زابل افزود: ما درکشور عزیزمان ایران دو چیز داریم که باعث افتخار ماست اول زبان فارسی و دیگری هویت ایرانی ماست.
عمرانی با بیان اینکه زبان غنی فارسی از بزرگان به ما رسیده و برما لازم است که در جهت حفظ آن تلاش کنیم، از گویش سیستانی بعنوان مادر این زبان نام برد و افزود: اولین شعر فارسی در سیستان سروده شد و از این منطقه به سایر نقاط توسعه پیداکرد.
وی ادامه داد: به ترتیب زمان سه شاعر بزرگ داریم که عبارتند از فرخی، سعدی و ایرج میرزا که دارای سبکی سهل و ممتنع می باشند و در اشعارشان سادگی و روانی وجود دارد که سرودن آن کارهرکسی نبوده است به گونه ای که هزاران نفر دست به قلم برده اند که مانند آنها شعربگویند اما نتوانسته اند.
وی اضافه کرد: آسان گویی در شعر با فرخی سیستانی آغازشد با سعدی به اوج خود رسید و با ایرج میرزا کمال یافت و به پایان رسید.
قابل ذکر است ، در بخش ادبیات عباس باقری و ابراهیم محمودی، در بخش هنر غلامرضا افشاری و غلامعلی بندانی، در بخش تاریخ ناصر چاری و محمدباقر حیدری نصب و در بخش فرهنگ غلامرضا عمرانی و ناصر نخزری مقدم نفرات برگزیده و شایسته تقدیر دومین جشنواره فرخی سیستانی را کسب کردند.