قدردانی برای ساخت هامونک به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای تاریخ دانشگاه زابل - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل و هیات همراه، عصر روز چهارشنبه در دفتر آیت الله سلیمانی نماینده محترم ولی فقیه در استان حضور یافته و با ایشان دیدار و گفتگو نمودند.

در ابتدای جلسه رئیس دانشگاه زابل ضمن عرض درود، میلاد مسعود الگوی تمام عیار انسانیت و افتخار عالم هستی، مولی الموحدین امام علی (ع) را تهنیت گفت و در ادامه گزارشی از عملکرد سال گذشته دانشگاه زابل را به طور مختصر بیان نمود.

ایشان سال ۱۳۹۵ را سالی بسیار موفق دانست که طی آن و با تکیه بر سیاست های مدبرانه هیات امنای دانشگاه، علاوه بر رفع کسری حدود ۴ میلیارد تومانی بودجه پرسنلی، بسیاری از تنگناهای مالی و بحران های مربوط به نیروی انسانی نیز بدون تعدیل حتی یک نفر ساماندهی گردید.

دکتر بهلولی تحقق دسترسی به پایگاه های جهانی داده، برقراری پرداخت پژوهانه پس از توقفی چند ساله و برگزاری کنفرانس های معتبر علمی جهت عرضه ی جدیدترین دستاوردهای پژوهشی و کسب راهکارهای کارآمد برای رفع چالش های منطقه را از مهم ترین گام های دانشگاه زابل در سال گذشته عنوان نمود.

رئیس دانشگاه زابل در رابطه با سامان دهی اوضاع مالی دانشگاه، بیان داشتند پروژه های متوقف مانده و تعریف پروژه های جدید و همچنین پرداخت مطالبات حوزه پژوهشی را از نتایج این بازنگری وساماندهی بودجه دانشگاه دانستند و از میان پروژهای آماده افتتاح دانشگاه زابل به ساختمان دانشکده فنی مهندسی و مرکز همایش های بین المللی آیت الله هاشمی رفسنجانی اشاره نمود.

پس از آن دکتر بهلولی به تشریح برخی اقدامات علمی و بنیادین دانشگاه در خصوص اجرایی نمودن فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در زمینه اقتصاد مقاومتی پرداخت و مطالعه الگوی کشت، احداث گلخانه های تولید نهال و راه اندازی خط تولید استحصال روغن زیتون را به عنوان راهکارهای موثر در توسعه کشاورزی منطبق با شرایط اقلیمی منطقه و قابل استفاده در طرح کلان ۴۶ هزار هکتاری برشمرد.

ایشان در پایان از دریاچه مصنوعی هامونک مجتمع بقیه الله الاعظم دانشگاه زابل، به عنوان  نتیجه عینی بهره مندی از خرد جمعی و تلاش جهادی در ایجاد روحیه شادابی و نشاط در میان مردم محروم منطقه نام برد و به بازگشت بخشی از اندک هزینه های صرف شده در ساخت هامونک، از طریق استقبال مردم از قایق های تفریحی آن اشاره نمود و نشاندن لبخند شوق بر لبان خشکیده مردمان صبوری که با وجود تمامی ناملایمات و سختی ها همچنان استوارانه و سخاوتمندانه، همداستان اعتلای میهن می باشند را بزرگترین و اثربخش ترین دستاورد دانشگاه زابل برشمرد.

در ادامه جلسه حضرت آیت الله سلیمانی نماینده محترم ولی فقیه در استان، ضمن خوشامدگویی و قدردانی از حضور دکتر بهلولی و هیات همراه، دانشگاه خوب زابل را تنها پایگاه امیدبخش منطقه خواند و  چالش های دانشگاه را معضلاتی مسبوق به سابقه دانست.

ایشان  عامل اصلی مشکلات بیرونی دانشگاه را، سطح بالای توقعات جامعه در جهت جبران معضل بیکاری بیان نمود و از جمله چالش هایی که دانشگاه زابل در سالهای قبل با آن دست به گریبان بوده است، به عدم تناسب میان اعضای هیات علمی، دانشجو، کارمند و حتی رشته های موجود اشاره کرد و بیان داشت مدیریت فعلی دانشگاه با استقامت و استواری مثال زدنی در برابر تمامی چالش ها و مشکلات پیش روی خویش ایستادگی کرده و خوشبختانه بدون آنکه اشتغال و درآمدی را قطع کند معضلات را به سامان نموده است.

ایشان مهم ترین وظیفه حال حاضر دانشگاه را، تمرکز مدبرانه بر طرح های سازنده عمرانی، صدور علم و اندیشه و پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه برشمرد و سیاست گذاری در راستای ایجاد اشتغال در دانشگاه با تمرکز بر پوشش علمی کشورهای همجوار همچون افغانستان را رویکردی بسیار اندیشمندانه توصیف کرد و از سرزمین کهن سیستان به عنوان قطب منحصر به فرد علمی در تاریخ ایران یاد نمود که بسیاری از اندیشمندان آن بالنده مکتب تشیع و مفتخر به شاگردی روح بخش و خرد افزای امامانی چون امام سجاد (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق(ع) بوده اند.

نماینده ولی فقیه در استان، همت دانشگاه در ساخت دریاچه مصنوعی هامونک را ستود و بهره برداری از نعمت آب در جهت تلطیف افکار،کاهش روحیات خشونت آمیز و پرخاشگرانه و نیز زدودن افسردگی ها و دل مردگی های مردم را بسیار اثرگذار توصیف نمود.

ایشان هامونک را یکی از بزرگترین و سرنوشت سازترین دستاوردهای تاریخ دانشگاه زابل و یک نوآوری تاثیرگذار علمی، معنوی، انسانی و روانی و نیز الگویی کشوری و قابل تعمیم در سایر دستگاهها و مکانها برشمرد و ابتکار و خلاقیت به کاربسته شده در احداث آن را در خور تشکر و سپاسگذاری دانست و در پایان خواستار امکان ایجاد سایر ورزش های مرتبط با آب در این پروژه ارزشمند نیز گردید.