نوشتاری پیرامون پارگی مینیسیک زانو - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار: مینیسک غضروفی است که در زانو ،از یک طرف به سر استخوان درشت نی و از طرف دیگر به قسمت پایین استخوان ران جایی که زانو قرار دارد متصل می شود. در واقع این ۲ استخوان را از این طریق به هم مرتبط می کند. بر روی زانو ۲ مینیسک قرار دارد که در قسمت داخلی و خارجی زانو واقع شده است که نقش کاستن تکان های وارده به زانو در زمان انجام فعالیت های سنگین بر زانو را ایفا می کند.
مینیسک در صورتی پاره می شود که  زانو به شدت پیچ بخورد و تحت فشار سنگین قرار بگیرد . گاهی اوقات بدون هیچگونه ضربه و یا با ضربه خیلی مختصر هم ممکن است میسنیک پاره شود. در واقع هر چرخش‌ یا حرکت ناگهانی در وضعیت خمیدگی زانو می‌تواند باعث پارگی مینیسک شود.


درد در مفصل زانو ، تورم زانو و وجود مایع در فضای مفصلی زانو ، قفل شدن زانوی مصدوم ، شنیدن صدای برخورد استخوانی در زمان آسیب ، عدم توانایی در خم و راست کردن زانو از علائم پارگی مینیسک زانو است. اگر بخشی از مینیسک بین استخوان ران و درشت نی قرار گیرد، درد شدیدی ایجاد می‌کند. مینیسک دارای عروق خونی نیست و در هنگام پارگی خونریزی نمی‌کند. اما ممکن است عروق اطراف آن هم دچار پارگی شود، در این شرایط تورم به وجود می‌آید.احساس گرفتگی و قفل شدن یا صدایی مانند تق تق معمولا از نشانه‌های آسیب مینیسک است.
تقویت عضلات ران و پشت ران ، کشش پاها قبل و بعد از ورزش ، استفاده از کفش مناسب برای انجام فعالیت های بدنی و استفاده از تجهیزات استاندارد ورزشی می تواند در پیشگیری از پارگی مینیسک موثر است.

استفاده از کمپرس یخ به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه هر ۳ تا ۴ ساعت به مدت ۲ تا ۳ روز به منظور بر طرف کردن تورم ، بالا نگه داشتن زانوی آسیب دیده به وسیله شی نرم، بانداژ کردن زانو و مصرف داروهای ضد التهاب برای درمان اولیه پارگی مینیسک مفید است.
با توجه به شدت ضایعه، سن فرد و شرایط زندگی مصدوم درمان‌های متفاوتی برای پارگی مینیسک بکار گرفته می شود.اگر مقدار پارگی جزئی باشد و با برطرف شدن  درد همراه باشد با تجویز  پزشک و تحت نظارت فیزیوتراپ تمرین‌هایی برای تقویت عضلات انجام می‌شود. وجود این درمان‌گرها باعث می‌شود تا بیمار اطمینان حاصل کند تمرینات ورزشی به درستی انجام می‌شود، بدون این‌که خطر وارد شدن صدمه مجدد و یا جدیدی به زانو وجود داشته باشد اگر میزان پارگی شدید باشد، ممکن است پزشک انجام عمل جراحی باز یا جراحی را برای مشاهده شدت آسیب یا درمان پارگی مورد استفاده قرار دهد.
نویسنده:محبوبه میرشکار

محبوبه میرشکار