- 08 بهمن 1395
- کد خبر 16172
Print This Post
سایز متن /
نی زار : پنجشنبه هفتم بهمن ماه، دانشگاه زابــل میزبان جمعی گرانقدر از سران طوایف، ریش سفیدان و معتمدین منطقه سیستان بود. این حضور، فرصتی مغتنم برای رویت دستاوردها، پتانسیل ها و مصاحبت و هم نشینی با اندیشه ها و برنامه های آینده ی دانشگاه پدید آورد. دانشگاهی که غایت آمال آن، زدودن غبار محرومیت و شکوفاندن نهال امید بر سیمای این سرزمین مهر و ایمان است، تا جوانان این خاک گوهر خیز و افسانه ساز را به علم و دانش توانمند سازد و از تلاش و عشق بی پایان آنان، آبادانی برویاند. در پایان نیز دلهای میزبانان با ابراز رضایت و خرسندی آن بزرگان قوت گرفت واز غبار خستگی زدوده شد و شوق هم راهی و هم گامی بیش از پیش جان گرفت.
دکتر موسی بهلولی رئیس دانشگاه زابل با قدردانی از تشریف فرمایی و اظهار لطف بزرگان، سران طوایف و معتمدین، تعامل و تبادل افکار و تجربیات صاحبان اندیشه را زمینه ساز توسعه بیشتر دانشگاه و سیستان عزیز دانست.
ایشان ضمن تبیین حوزه های فعالیت دانشگاه، خصوصا نگاه رویکردی به اقتصاد مقاومتی، ابراز داشتند دانشگاه با تمام توان در مسیر اعتلای علمی منطقه گام برخواهد داشت و شتاب گرفتن فعالیت های دانشگاه در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، نقش و تاثیر آن را در حل معضلات منطقه مانند ریزگردها، خشکسالی و معضلات زیست محیطی افزایش خواهد داد.
دکتر بهلولی، دانشگاه زابل را متعهد به رویکرد و اثر بخشی متمایز تر نسبت به سایر دانشگاهها دانسته و رسالت و دغدغه آن را حل مشکلات مردم بیان نمود و افزود دانشگاه قصد دارد با شناخت چالش ها و نیازمندی های مردم منطقه و چاره اندیشی علمی، پاسخگو و محرک توسعه و بهروزی منطقه گردد.
ایشان در این زمینه به مراکز تولید نهال زیتون که برای اولین بار در شرق کشور و در پژوهشکده کشاورزی ایجاد شده است و نیز پتانسیل قابل توجه اراضی مرغوب در کشت زیتون و نقش آن در توسعه سیستان اشاره نمود، همچنین ایجاد مکان های گردشگری و سیاحتی همانند دریاچه مصنوعی هامونک و یا فعال سازی دوره های جدید آموزشی/پژوهشی مانند «حقوق آب» که سعی در شناخت راه حل های مناسب برای مسایل حقوقی حوزه آب سیستان و کشور را دارد از دیگر برنامه های حال و آینده دانشگاه بر شمرد.
پس از تبادل نظر، سران طوایف، ریش سفیدان و معتمدین به همراه هیأت رئیسه دانشگاه زابل، از دریاچه مصنوعی هامونک، کلکسیون گیاهان دارویی، نهالستان، خزانه گل، ایستگاه پرورش گاو سیستانی، گلخانه های سنتی و نوین، خط تولید روغن زیتون و باغات زیتون بازدید به عمل آوردند.
در ادامه این گردهمایی ریش سفیدان و معتمدین، فعالیت های ارزشمند دانشگاه زابل را ارزشمند توصیف نموده و با اظهار تشکر و قدردانی، خواستار زمینه سازی جهت بهره گیری بیشتر مردم منطقه از کارشناسان این دانشگاه در توسعه کشاورزی و اقتصادی دارالولایه سیستان شده و آرزومند یاری خداوند متعال و توجه بیش از پیش دولتمردان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به این مجتمع عظیم و حیات ساز شدند.
همچنین تعدادی از بزرگان و سران طوایف خواستار نقش فعال دانشگاه زابل در تمامی پروژه های حوزه سیستان بویژه طرح کلان آبرسانی به۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان شدند که مورد استقبال دانشگاه نیز قرار گرفت و مقرر گردید برنامه ریزی لازم جهت بهره برداری از این نظرات ارزشمند صورت پذیرد.
لازم به ذکر است مجتمع عظیم آموزشی، تحقیقاتی و فرهنگی بقیه الله الاعظم یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه زابل می باشد و مفتخر به بازدید و تفقد بسیاری از بزرگان و شخصیت های نظام خصوصا مقام معظم رهبری بوده است.
در پایان نیز تأکید گردید که این جلسات و ارتباط بین دانشگاه و بزرگان منطقه بصورت مداوم ادامه یابد تا جامعه بیش از پیش از برکات این همکاری مبارک منتفع گردد.