همایش پانزدهمین سالگرد انجمن معتادان گمنام استان در تالار فردوسی برگزار شد - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار
نی زار : داستان اعتیاد، داستان عجیب و غریبی است. آنگونه که از دیدگاه‌های برخی متخصصین می‌توان دریافت، از وقتی بشر بوده اعتیاد هم بوده. اما آن چیزی که معضل جهانی شده و حدود ۲۰۰سال است که دنیا را مشغول خود کرده، این است که دردسر اعتیاد تنها متوجه یک نفر نیست.آنچه خانواده‌ها، پلیس، قضات و پزشکان و روانپزشکان را مدام با سؤالاتی روبه‌رو ساخته، بیشتر از همه خود معتاد است. آدم‌های بااستعدادی از بین رفته‌ و خانواده‌های بسیاری داغدار از دست دادن عزیزان‌شان؛ همه درگیرش هستند.امروز در برخی گزارش‌های متخصصین هم دیده می‌شود که اذعان می‌کنند، تاکنون به برنامه شناخته شده‌ای برای درمان بیماری اعتیاد، دست نیافته‌اند. این در حالی است که گزارش‌های رسیده از مراکز درمانی، آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه‌های ایران و سایر کشور‌ها همچنان تلاش مداوم همراه با امید پزشکان و روانپزشکان در حوزه درمانی اعتیاد را تأیید می‌کنند.از سوی دیگر، طی یکی دو دهه اخیر خبر‌های قابل اعتنایی از فعالیت مؤثر تشکل‌های مردم‌نهاد شنیده می‌شود؛ تشکل‌هایی که در زمینه آسیب‌های اجتماعی و به ویژه اعتیاد، راهکارهایی متفاوت از آنچه تاکنون تجربه شده، ارائه داده‌اند. در این بین نامی که بیشتر از همه به گوش می‌خورد «انجمن معتادان گمنام» است.
همایش اطلاع رسانی انجمن معتادان گمنام در پانزدهمین سالگرد این انجمن در استان سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان با حضور استاندار و جمعی از مسئولین استان وشهر زاهدان، صاحبان جراید و اعضای در حال بهبودی انجمن وخانواده هایشان برگزار شد. گفت و گویی با مسئول روابط عمومی انجمن در استان سیستان و بلوچستان انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
انجمن معتادان گمنام چیست ؟ 
معتادان گمنام، انجمنی غیرانتفاعی برخاسته از بطن اجتماع می باشد که با هدف بهبودی معتادان فعالیت میکند. اعضای انجمن معتادان گمنام (NA) چگونگی زندگی بدون مصرف مواد مخدر را از یکدیگر یاد گرفته و عوارض و نابسامانی هایی که در اثر اعتیاد در زندگیشان بوجود آمده را بهبود می بخشند.
  تاریخچه انجمن معتادان گمنام
انجمن معتادان گمنام ایران از سال۱۳۶۹ فعالیت خود را  در مرکز بازپروری قرچک آغاز نمود و از سال ۱۳۷۳ با همکاری مسئولین وقت جلسات بصورت مرتب برگزار گردید.
 هم اکنون بعد از گذشت سالها همه روزه در کشور بیش از ۲۲۰۰۰جلسه در هفته  برگزار می گردد همچنین در استان سیستان و بلوچستان از تیرماه ۱۳۸۰ برگزاری جلسات آغاز گردید و طی ۱۵ سال فعالیت انجمن در استان ۵۹ گروه با برگزاری ۳۸۲ جلسه در هفته در شهرها و روستاهای سطح استان خدمات این انجمن را ارائه می دهند. تعداد ۵ گروه در سطح استان مختص بانوان فعال است.
  اعضای انجمن معتادان گمنام چه کسانی هستند؟
هر فردی که مایل باشد مصرف مواد مخدر را قطع کند، می تواند عضوی از انجمن معتادان گمنام باشد. عضویت، محدود به مصرف ماده مخدر خاصی نمی باشد. کسانی که احساس می کنند با مواد مخدر (از نظر ما الکل هم نوعی ماده مخدر است) مشکل  دارند، می توانند به جمع ما بپیوندند. تمرکز بهبودی در NA بر روی بیماری اعتیاد است نه یک ماده خاص.
 گمنامی در NAچیست ؟
گمنامی یکی از عوامل اصلی و اولیه بهبودی اعضای انجمن معتادان گمنام می باشد. اصل اساسی گمنامی، باعث می شود تا معتادان بدون ترس از ممانعت های اجتماعی و قانونی، در جلسات شرکت کنند. این برای معتادی که قصد دارد برای اولین بار در جلسات شرکت کند، مسئله مهمی است. همچنین، گمنامی، فضای یکسانی را در جلسات به وجود می آورد. گمنامی باعث می شود افراد هیچگونه تمایزی از نظر تحصیلات، دارایی و شرایط اجتماعی نسبت به سایر اعضاء  نداشته باشند و هیچ عضوی در هر شرایطی بیشتر یا کمتر از عضو دیگر نیست.
 جلسات معتادان گمنام چیست ؟
روش اصلی بهبودی در NA، باور این برنامه و ارزش درمانی کمک یک معتاد به معتاد دیگر است. اعضاء با صحبت کردن درباره تجربیات و بهبودیشان از مصرف مواد مخدر، در جلسات مشارکت می کنند. جلسات NA در مکانی که توسط گروه اجاره می شود، برگزار می گردد و توسط اعضاء انجمن اداره می گردد. هزینه برگزاری جلسات NA و سایر خدمات، به طور کامل از محل کمک های داوطلبانه اعضای در حال بهبودی و فروش نشریات تأمین می گردد و انجمن هیچگونه کمک مالی خارج از انجمن نمی پذیرد. اکثر جلسات NA، به صورت مرتب و هفتگی، در زمان و مکان معینی (معمولا” عمومی)برگزار می شوند. اساساً دو نوع جلسه بهبودی وجود دارد:
۱. جلسات باز؛ که شرکت عموم در آن آزاد است.۲. جلسات بسته؛ که مختص معتادان است.
مباحث جلسات شامل: مشارکت، سؤال و جواب، عناوین موضوعی و در  بعضی از جلسات نیز ترکیبی از این موارد می باشند. هدف همه جلسات فراهم کردن محیطی امن و مناسب برای بهبودی از اعتیاد و رساندن پیام بهبودی از اعتیاد است.
NA   چگونه کار می کند ؟
کمک معتادان به یکدیگر، پایه و اساس NA است. اعضاء به طور مرتب، گرد هم جمع می شوند تا درباره تجربیاتشان در بهبودی صحبت کنند. اعضای با تجربه بیشتر، راهنمای افراد تازه وارد می شوند. مبنای اصلی بهبودی NA، بر اساس اصول دوازده قدم است. این قدم ها مجموعه ای از رهنمون ها برای دست یابی عملی به بهبودی است. با دنبال کردن این رهنمون ها و کارکرد صمیمانه با سایر اعضاء، معتادان یاد می گیرند که مصرف مواد مخدر را قطع کرده و با مسائل روزانه زندگی روبرو شوند. این انجمن، اصول روحانی مانند: ایمان، صداقت، روشن بینی، فروتنی و تمایل را به معتادان می آموزد تا در زندگی روزانه مورد استفاده قرار دهند. نحوه استفاده عملی از اصول روحانی، خاص هر فرد است و توسط وی تعیین می گردد.
بهبودی در NA ، یک درمان معجزه آسان نیست که در یک مقطع زمانی خاص صورت بگیرد، بلکه فرآیندی است مداوم و مشخص. در پیوستن افراد به NA اجباری در کار نیست و پیمودن مراحل بهبودی و کارکرد ۱۲ قدم در زمان دلخواه اعضاء می باشد.
 بر آورد اعضای انجمن معتادان گمنام ایران :
از آنجاییکه بر مبنای اصول NA و اصل گمنامی، هیچ سابقه ای  از حضور و شرکت اعضاء در انجمن ثبت و نگهداری نمی شود، برآورد کسانی که به انجمن معتادان گمنام آمده و نهایتاً، پاکی های طولانی مدتی را بدست آورده اند، مشکل است. تنها شاخص موفقیت ما رشد سریع تعداد گروه های انجمن در طول چند سال أخیر و گسترش معتادان گمنام در نقاط مختلف کشور است.
براساس تازه ترین برآوردها، NA ایران در حال حاضر، بیش از ۲۲۰۰۰جلسه در هفته، برگزار می نماید و بیش از ۴۰۰هزار نفر عضو در حال بهبودی دارد.
 چگونه با انجمن معتادان گمنام تماس بگیریم ؟
شماره تلفن ها و آدرس جلسات بسیاری در سایت رسمی انجمن www.nairan.org درج شده است. خطوط تلفن گویا؛ دفتر مرکزی به شماره ۸۸۸۹۸۴۴۶-۰۲۱۱ به منظور کمک به معتادان در پیدا کردن نزدیک-ترین جلسات طراحی شده است.
همچنین در این همایش هاشمی استاندار پس از شنیدن صحبتهای اعضاء انجمن به ایراد سخنرانی پرداخت و قول همکاری داد و به همه ی ارگان های مربوطه دستور داد که برای تهیه مکان های لازم جهت برگزاری همایش ها و جلسات انجمن در سطح استان همکاری لازم را داشته باشند.
به امید روزی که در استان پهناور سیستان و بلوچستان هیچ معتادی قبل از گرفتن پیام انجمن معتادان گمنام از دنیا نرود.
گفت و گو: مصطفی کیخا مقدم
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.