- 24 خرداد 1395
- کد خبر 13052
- Print This Post
سایز متن /
نی زار :صبح روز شنبه ۲۲ خرداد محور حادثه آفرین زابل-کوه خواجه شاهد حادثه ای به شدت دردناک بود ، عروج سه تن (سه کشته و دو مجروح ) از هم استانی های مان در سکوت مطلق خبری ، خانواده های بسیاری را در روزهای پایانی فصل بهار داغ دار نمود . اتفاقی که حتی رسانه ی ملی هم از این حادثه و علت هایش چشم پوشید.
حادثه ای که اگرچه خطای انسانی را در آن نمی توان نادیده گرفت اما آمار تلفات این جاده داستان دیگری را روایت می کند .
جاده ای به عرض شش متر که حالا تنها اندکی بیش از ۵ متر از آن باقی مانده ، قدمتی به درازای یک جوان بالغ حدود ۳۰ سال دارد و بعد از احداث ، تنها در زمان سیل سال ۱۳۷۰ ترمیم شده است .
این جاده شریان بین راهی زابل و شهر علی اکبر و از همه مهم تر محور اصلی رسیدن به منطقه سیاحتی ،باستانی وزیارتی کوه خواجه و تالاب بین المللی هامون است .
روزهای آخر هفته موج گردشگر به سبب نعمت طبیعت بکری که این روزها خداوند به ساکنین این منطقه داده در این جاده سرازیر می شوند و هردم از این باغ بری می رسد . جاده ای با عرض کم و شانه ای شنی که به سبب لیز بودن کنترل وسایل نقلیه را به شدت دشوار می نماید .
وجود منطقه باستانی کوه خواجه مسئولین امر را بر این داشت تا نسبت به تعریض این جاده اقدام کنند که فاز اول آن تا روستای گل محمد نوری به عرض ۱۲ کلیومتر پیش تر ها انجام شد و با آنکه سال گذشته “کاشانی” نماینده سابق زاهدان در مجلس شورای اسلامی از شبکه استانی هامون از تصویب آسفالت ۱۳.۵ کیلومتری محور زابل به کوه خواجه در مجلس خبر داد و بنا بر اطلاعات واصله آسفالت ۱۷ کیلومتر از این جاده در دستورکار برنامه های اداره راه قرار دارد متاسفانه شاهد آن هستیم که هیچ درصدی به این محور اختصاص داده نشده است تا طی دوماه اخیر ۵ کشته و چندین زخمی هدیه نامبارک این جاده به اهالی منطقه باشد .
بر اساس آمار های موجود منطقه کوه خواجه در ایام نوروز پذیرای بیش از ۵۰۰ هزار گردشگر بوده و مطابق گفته های معاون میراث فرهنگی این منطقه پس از مناطق آزاد بیشترین تعداد گردشگر را به خود اختصاص داده است . از آن رو که بسیاری سیستان را با کوه خواجه می شناسند و همه روزه خیل عظیمی از گردشگران به این منطقه سرازیر می شوند و از سوی دیگر بیش از ۳۰ هزار نفر از ساکنین این محور همه روزه به صورت مستقیم با این محور خطر آفرین سر و کار دارند لزوم توجه جدی به این جاده ضروری می نماید .
جاده زابل به کوه خواجه اینک دو شهر زابل و علی اکبر را به هم متصل می کند و دیگر نمی توان به آن برچسب جاده ی روستایی اطلاق نمود
امیدواریم اداره راه و شهرسازی برای جلوگیری از چنین حادثه های دلخراشی که بنیان خانواده های بسیاری را از هم می پاشد اقدام شایسته ای انجام دهد تا محور زابل کوه خواجه به جای این که خودش جان بگیرد از گرفتن جان مسافرینش حذر کند .
داود صیاد – شامگاه ۲۴ خرداد ۹۵ – زاهدان