- 13 خرداد 1395
- کد خبر 12928
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : هر گاه صحبت از انقلاب مردم ایران در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ می شود ، ناخوداگاه نام معمار کبیر انقلاب در اذهان تداعی می شود ، و به حق رهبر معظم انقلاب فرمودند: «انقلاب ایران بی نام خمینی (ره) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست»
امام خمینی (ره) رهبر انقلاب اسلامی ایران با اندیشههایی ناب و پر مایه خود توانست مردمی را که سال ها از عدم یکپارچگی و وحدت رنج می بردند ، کنار یکدیگر جمع کرده و یکی از بزرگترین رخدادهای قرن بیستم را پدید آورد .
لازم دانستم به مناسبت سالروز عروج ملکوتی مرد خدا ، از میان گفتگوها ، خاطرات و سخنرانی های بجای مانده با برخی از دیدگاه های جالب ، اندیشه ها و خصوصیات جذاب حضرت امام آشنا شویم.
مرحوم آقای واعظ زاده خوانساری که از عالمان و بزرگان عرفان و اهل منبر بود و با امام مانوس بود ، یک روز به من گفت :«آقای برهانی ! امروز بیا به زیارت حاج آقا روح الله برویم .» به محضر امام رفتیم . با توجه به سوابق رفاقتی که این دو با هم داشتند ، امام به او فرمود:«آقای واعظ زاده !ما به خاطر رفاقت با شما ، همیشه بهره ای را هم می بردیم ؛ چه از مباحث علمی و چه از اشعار ادبی » تا امام این را فرمود ، مرحوم واعظ زاده رباعی زیر را خواند:
گیرد همه کس کمند و من گیسویت
جوید همه کس هلال و من ابرویت
در دایره دوازده برج تمام
یک ماه مبارک است ، آن هم رویت
امام هم فی البداهه این رباعی را در پاسخ او سرود :
«گشود چشم ، نگارم ز خواب ناز از هم
نظر کنید در فتنه گشت باز از هم
تو در نماز جماعت نرو که می ترسم
کشی امام و بپاشی صف نماز از هم»
……… کتاب مهر و قهر ، ص۲۰۵
وارد اتاق امام که می شدید ، انگار وارد بهشت شده اید ؛ چون بوی عطر می داد و به سبب آنکه او چند بار از عطر استفاده می کرد ، امام به ندرت می خندید و همیشه به جای خنده بلند ، تبسم می کرد .
(برداشتهایی از سیره امام خمینی جلد اول و دوم)
اما نمی شود از اندیشه های امام راحل صحبت کرد و از توجه ویژه ایشان به جوانان و قشر پویای جامعه سخنی به میان نیاورد .
از جمله ایشان در سخنانی خطاب به علما و روحانیون در مورد جوانان گفتند که فورا انگ انحراف و التقاط نزنید،«…..از باب تذکر و تاکید عرض می کنم امروز که بسیاری از جوانان و اندیشمندان در فضای آزاد کشور اسلامی مان احساس می کنند که می توانند اندیشه های خود را در موضوعات و مسائل مختلف اسلامی بیان دارند ، با روی گشاده و آغوش باز حرفهای آنان را بشنوند . و اگر بیراهه می روند ، با بیانی آکنده از محبت و دوستی راه راست اسلامی را نشان آنها دهید . و باید به این نکته توجه کنید که نمی شود عواطف و احساسات معنوی و عرفانی آنان را نادیده گرفت و فورا انگ التقاط و انحراف بر نوشته هایشان زد و همه را یکباره به وادی تردید و شک انداخت .»
” دیوار را بردارید ”
زهرا اشراقی ، نوه امام خاطره آن دوران را این طور نقل می کند: «آن زمان که بحث جدا کردن دختران و پسران در محیط دانشگاه مطرح شد ، من دانشجوی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بودم .سریعا این موضوع را به حضرت امام انتقال دادم ، ایشان بسیار عصبی شدند ، حتی لحظه ای درنگ نکردند و فورا دستور خراب کردن دیواری که در دانشکده ادبیات کشیده شده بود را صادر کردند . تا یک ساعت بعد از دیوار اثری نبود .»
امام همچنین معتقد بودند که جوانان دانشجو در دانشگاه باید در سرنوشت خویش دخالت کند و می گفتند:…« انتخابات سرنوشت یک ملت را تعیین می کند ، انتخابات به فرض این که سیاسی باشد و هست ، سر نوشت همه ملت را تعیین می کند ، یک دانشجوی جوان هم باید در سر نوشت خودش دخالت کند.»
و در پایان یادی از یک دیدار بیاد ماندی می کنیم ، که در آن تعدادی از بازیکنان تیم ملی و پرسپولیس در اسفند ماه ۱۳۶۰ در حالی که یک سال و نیم از جنگ تحمیلی گذشته بود با امام راحل دیداری داشتند ، دیداری که با هماهنگی مرحوم سید احمد خمینی به وجود آمد و در آن چهره های معروفی همچون ، علی پروین ،محمد پنجعلی ، محمد دادکان ، حمید درخشان ، محمد مایلی کهن و خیلی های دیگر حضور داشتند ، در همین دیدار بود که امام جمله معروفش را در مورد ورزشکاران بیان داشتند:«من ورزشکار نیستم ، اما ورزشکاران را دوست دارم .»
محمد پودینه ………خرداد۹۵