حماسه غرور آفرین آزاد سازی خرمشهر اوج جانفشانی مردم در جنگ تحمیلی/آن زمان مهربانی جاری تر بود… - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : رژیم بعثی عراق در ساعت ۱۴و۱۵ دقیقه روز ۳۱ شهریور ماه ۵۹ با ۱۴ لشکر زرهی مکانیزه و پیاده ، ۸۰۰ کیلومتر مربع از مرزهای ایران اسلامی را مورد تهاجم وحشیانه خود قرار داد.

خطر جدی بود ، امام در پیامی عزت و شرف مردم ، کشور و انقلاب را در گروی دفاع از ارزشها و ستیز با دشمنان اعلام کردند. مردم آستینهای همت را بالا زدند و جان بر کف به پاسداری از ارزشها و سرزمینشان پرداختند، اوج این جانفشانی در  سوم خرداد ۱۳۶۱ وحماسه غرور آفرین آزاد سازی خرمشهر قهرمان از دست متجاوز گران بعثی بود، خیلی ها هستند که سوم خرداد ۱۳۶۱ را به یاد نداشته و یا هنوز به دنیا نیامده بودند و البته خیلی ها هم آن روز غرور آفرین را به یاد دارند ، ودر طی این سالها که از این رخداد می گذرد ، نوشته ها ، عکس ها و فیلمهای فراوانی در این باره منتشر شده است.

اما موضوع این نوشته نه بیان فداکاری ها و رشادتهای عزیزان حماسه آفرین است و نه گزارش لحظه به لحظه عملیات بیت المقدس که به آزادی پاره تن وطن انجامید .

این نوشته یاد آوری روحیه و باوری است که آنروزها ، پیر و جوان ، مرد وزن  این سرزمین داشتند ، و ما امروزه و همواره باید بکوشیم تا این روحیه در ما تقویت شود .

در بهار سال ۶۱ دلهایمان از ماه ها اسارت تکه ای از قلبمان یعنی خرمشهر داغدار بود ، و با توجه به موفقیت هایی که در آغاز سال پیش آمده بود ، همه آماده شده بودند تا خبر مهمی را بشنوند ، خبر آزادی خرمشهر ، شهری که به سبب جانبازیهای فراوان ، خونین شهر نامیده می شد.

وقتی رادیو اعلام کرد که خرمشهر آزاد شد،چه شور وشعفی در  گوشه و کنار ایران بپا خواست ، همگی یکدیگر را در آغوش می گرفتند و با اشک شوق این پیروزی را به یکدیگر تبریک می گفتند ، نقل و شیرینی  و گل می دادند و اسپند دود می کردند ، غوغایی به پا شده بود ، جشن جشن تولد دوباره غرور ملتی بود که ماهها جریحه دار شده بود ، آنهااین احساس غرور را با هیچ چیز عوض نمی کردند .

بسیاری از امکانات امروز آن زمان معنایی نداشت و اشرافیت ، رفاه و تجمل ارزشمند نبود ، با وجود بمبارانها و موشک بارانها ، تشعیع شهدا و کمبود ارزاق و وسایل این ، امید ، عقیده، ایمان، خودگذشتگی و ایثار بود که جامعه را آرام و خشنود نگه می داشت . بزرگترهای ما از ان دوران به نیکی یاد می کنند  و می گویند ؛با وجود همه کمبودها و مشکلات در آن زمان زندگی و آرامش بیشتری داشتیم، بیشتر همدیگر را دوست داشتیم و اهل گذشت بودیم ، دعوایمان کمتر بود ، از میلیونها پرونده در دستگاههای قضایی خبری نبود ، از احساس حسرت و غبن امروزه اثری نبود ، بجای آن روحیه فداکاری و ایثار بذر امید در دلها کاشته بود .

جوانان با غیرت در بسیج، ارتش و سپاه با شجاعت و رشادت و با گذشتی نمایان،  دوشادوش یکدیگر در عملیات بیت المقدس در آن گرمای سوزان دشت خوزستان تنها در یک شب با ادوات سنگین نظامی، ده ها کیلومتر در شب سوم خرداد پیشروی کردند تا به خرمشهر برسند  و این پاره تن وطن را دوباره به دامان پاکش باز گردانند.

این حماسه محصول روحیه پاکی بود که ریا و نفاق و آلودگی به دنیا در آن نفوذی نداشت ، و لذت را در شجاعت و مردانگی و همیا ری به یکدیگر  و دوری از نا پاکیهای دنیا و ظواهرش می دانستند .

و امروز اگر می خواهیم از تشویشها ، نگرانیها، استرسها و عدم لذت  از زندگی رها شویم ، راهی نداریم جز اینکه خود و افکارمان را از تمام احساسات ، افکار و آلودگی ها ی دنیوی رها کرده ،  و همانند دوران دفاع مقدس امید ، عقیده ، ایمان وایثار را در زندگی جاری و ساری کنیم تابه آرامش رسیده و زندگی را به شادی بگذارنیم.

محمد پودینه/سوم خرداد ۹۵