دولت در محاسبات قیمت تضمینی خرید محصولات کشاورزی، نرخ تورمی را لحاظ نمی کند. - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : برای رقابتی کردن قیمت تمام شده ی محصولات کشاورزی با سایر استان ها، چاره ای جز بهبود بهره وری تولید به همراه کاهش هزینه و افزایش سریع 1079377_129سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به همراه کاهش نرخ تورم در استان بلکه کشور نیست و باید همه ی این سیاست ها در راستای سیاست توسعه ی پایدار و حفظ منابع پایه و محیط زیست اتفاق بیفتد تا انشاء الله بخش کشاورزی سالم، پویا و رقابت پذیر داشته باشیم.

با توجه به این مقدمه ی کوتاه، قیمت تمام شده‌ی تولید هفت محصول اصلی زراعی استان، وضعیت اقتصادی یا غیر اقتصادی بودن تولید این محصولات در استان مورد بررسی قرار گرفته است.

برای این محاسبه روش های زیادی مورد عمل قرار می گیرد اما روش مورد عمل وزارت جهادکشاورزی برای تعیین قیمت پیشنهادی، بررسی شد و مشخص گردید که همه ی هزینه ها تقریبا در محاسبه لحاظ گردیده اما نرخ تورمی سال مورد محاسبه لحاظ نمی گردد.

به دلیل عدم محاسبه ی این عامل هزینه ای، دولت با قیمت های غیرواقعی تضمینی، بازار محصولات کشاورزی را همه ساله متزلزل و بر ضرر کشاورزان رقم می زند.

در بررسی به عمل آمده روی قیمت های هفت محصول زراعی در استان سیستان و بلوچستان با احتساب نرخ تورمی مشخص شده است که تولید هیچکدام از محصولات زراعی مورد مطالعه، اقتصادی نبوده و کشاورزان را با زیان های ناشی از دسترنج‌شان روبرو نموده است.

این در حالی است که قانونگذار به نقش و اهمیت این عامل هزینه‌ای در تعیین قیمت محصولات، در تبصره ی «۶» الحاقی به قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب سال ۱۳۶۸، تأکید نموده است که دولت در محاسبات مربوط به تعیین قیمت تضمینی محصولات کشاورزی، نرخ تورمی را نیز لحاظ نماید، از آنجا که توجه به این امر، قیمت های تضمینی را واقعی تر می نماید و منافع کشاورزان را در بر می‌گیرد، تأکید می شود، وزارت جهاد کشاورزی در انجام محاسبات مربوطه، این مهم را لحاظ نماید.

از سویی سازمان جهاد کشاورزی استان برای اقتصادی کردن محصولات یاد شده، می بایست بر اساس برنامه ای نسبت به ارتقاء راندمان تولید محصولات زراعی، بدواً تا رسیدن راندمان فعلی به نقطه‌ی سر به سر و در مرحله‌ی دوم تا میزان رکورد محصولات در استان اقدام نماید.

عباس نورزایی

عباس نورزایی

عباس نورزایی