۹۰۰هکتار از مناطق کانون گرد و غبار استان مالچ پاشی شده است - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار – استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سفر وزیر جهاد کشاورزی به استان؛ ۹۰۰هکتار از مناطق کانون گرد و غبار با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال مالچ پاشی شده است.

به گزارش نی زار ؛ احمدعلی موهبتی “استاندار” در حاشیه سفر دو روزه کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی به سیستان ‌وبلوچستان با بیان اینکه ۹۰۰ هکتار از مناطق کانون گرد و غبار با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال مالچ پاشی شده است؛ گفت: در سال جاری حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در حوزه بیابان‌زدایی و مقابله با گرد و غبار تحت مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان در قالب پروژه های مختلف هزینه گردیده است.

وی افزود: ۳هزار و‌سیصد عملیات مالچ‌پاشی در شهرستان‌های زهک، بمپور، میرجاوه و ایرانشهر صورت گرفته است و ۳۰۰ هکتار مالچ‌پاشی دیگر نیز طی هفته‌های آینده عملیاتی می گردد.

استاندار ادامه داد: طی اقدامی متفاوت با عملکرد سنوات گذشته بیش از ۵ هزار هکتار و نهالکاری در سال جاری در نقاط مختلف استان با تمرکز بر کانون‌های بحرانی گرد و غبار توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برنامه‌ریزی و در دست اجرا می باشد که در این سفر بخشی از آن مورد بازدید وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.

احمدعلی موهبتی بیان کرد: در راستای استفاده از فرصت سیلاب و بر اساس برنامه مدیریت راهبردی بیابان‌زدایی و مقابله با گرد وغبار که در مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهیه گردیده است؛ تاکنون حدود ۱۴ هزار هکتار از کانون‌های شن و گرد و غبار تحت عملیات پخش سیلاب قرار گرفته و در صورت تداوم سیلاب، این روند ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: با توجه به جایگاه ویژه مراتع در کشور و اهمیت مراتع استان سیستان و بلوچستان که حائز ۱۳ درصد از کل مراتع ایران می باشد، لازم است به این موضوع توجه ویژه‌ای شود که به همین منظور در بازدید اخیر وزیر جهاد کشاورزی به این مهم اشاره گردید و مطالبات استان در این حوزه نیز طرح گردید.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان افزود: این استان با دارا بودن یک هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی و گیاهان متعدد دارویی و سایر پتانسیل های مرتعی، نیازمند توجه ویژه به بخش مرتع می باشد چرا که معیشت بیش از ۵۱ درصد جمعیت استان یعنی جامعه روستایی و عشایری به آن وابسته بوده و توجه ویژه به مراتع برابر است با پیشگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی و تخلیه روستاها.

موهبتی در پایان گفت: همه تلاش استان بر این خواهد بود که در مقیاس استانی نیز توجه ویژه به بحث مرتع و مرتعداری صورت پذیرد.

گفتنی است: از مساحت ۷/۱۸میلیون هکتاری سیستان و بلوچستان، حدود ۹۴درصد آن را عرصه منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که یک میلیون و دویست هزار هکتار جنگل، ۱۰/۲۵میلیون هکتار مرتع و ۳/۶میلیون هکتار بیابان و شن زار در بر می گیرد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.