همگان با ظرفیت های گردشگری ورزشی و استرونومیک توریسم سیستان و بلوچستان آشنا شدند - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار: سومین همایش کویرنوردی چهارده و پانزده دی ماه سال جاری به مدت دو روز در محل روستای گراغه- انجیروک، جنوبی ترین نقطه کویرلوت که به تازگی در سازمان یونیسکو ثبت جهانی شد با حضور ۴۰۰ ورزشکار برگزار شد.
در این همایش ۳۵۰ کوهنورد از پایتخت اقوام شهرستان زاهدان و سرزمین تبلور اندیشه سیستان سرفراز و ۵۰ نفر از سایر استان های ایران عزیز شرکت داشتند.
ساعت ۷:۳۰ روز پنجشنبه چهارده دی ماه طبق اطلاعیه هیات کوهنوردی استان متقاضیان شرکت در سومین همایش کویرنوردی در محل دهکده ورزشی المپیک شهرستان زاهدان جهت اعزام به روستای گراغه گرد هم آمده بودند، پس از بررسی مدارک شرکت کنندگان توسط عوامل برگزار کننده حرکت به سوی جنوبی ترین منطقه کویر لوت آغاز شد، پس از گذر از نصرت آباد، انجیروک و گراغه کویرنوردان به منطقه اسکان رسیدند و به سوی سیاه چادر ها یا همان پلاس به منظور استقرار روانه شدند.
بازی های بومی و محلی که شامل کبدی، خسو، کشتی کچ گردان، وسط بازی، شتر سواری، موتورسواری تیله بازی، چوب بازی و چاپ میشد از همان لحظات ابتدایی آغاز شد. شور و اشتیاق شرکت کنندگان در این همایش تا ساعات اولیه بامداد روز جمعه به همراه برنامه آتشدونی ادامه داشت، آسمان صاف سیستان و بلوچستان فضای بکری را برای علاقمندان گردشگری نجوم و ستاره شناسی رقم زده بود تا بتوانند ظرفیت استرونومیک توریسم این استان را معرفی کنند.
طبق برنامه صبح روز جمعه برنامه اصلی که همان طی مسیر کویری بود آغاز شد، ابتدا کویرنوردان به نرمش های صبحگاهی پرداختند و با تجهیزات کامل عازم کویر شدند، نظم خاصی در میان صف حاکم بود. طی مسافت ۱۲ کیلومتری رفت و برگشت فرصت مغتنمی را برای شرکت کنندگان به منظور عکس یادگاری و سرگرمی فراهم کرده بود.
در لحظه اتمام مسیر رفت تعدادی از کویرنوردان به بازی های کبدی و چاپ سنتی مشغول شدند، فعالیت های بدنی بر روی ماسه های کویر حس غیر قابل وصفی را برای شرکت کنندگان رقم می زد.
در مسیر برگشت به سمت محل اسکان مانور دادن اتومبیل های دو دفرانسیل و اتومبیل رانی برخی از کویرنوردان فضای مهیجی را شکل داده بود.
اشکال دیدنی و منحصر به فردی که بر اثر فرسایش بادی بر روی تپه ماسه ها مجموعه کاملی از دیدنیها را در معرض دید علاقه مندان به طبیعت قرار می داد .
پس از برگشت از برنامه کویر نوردی و صرف ناهار وقت بازگشت به زاهدان رسید، لحظه جدا شدن همنوردان لحظاتی احساسی و ناراحت کننده را رقم می زد قطعا برگزاری چنین برنامه های علاوه بر معرفی ظرفیت های گردشگری و ورزشی موجب اشاعه فرهنگ طبیعت گردی می شود و باید به برگزار کنندگان آن دست مریزاد گفت.
نویسنده: فرشید عابدی