- 12 مرداد 1396
- کد خبر 17361
Print This Post
سایز متن /
نی زار : استاندار سیستان و بلوچستان خواستار عنایت مقام معظم رهبری برای تصویب منطقه آزاد سیستان شد و گفت: اگر این موضوع محقق شود منطقه آزاد چابهار و منطقه آزاد سیستان دو بال توسعه استان خواهند شد و دو کشور پای کار خواهند آمد، چون امروز هر هیئت خارجی که وارد کشور می شود اولین مقصد آن مناطق آزاد است.
به گزارش نی زار، علی اوسط هاشمی در جمع مسئولان بنیاد برکت به بخشی از دستاوردهای مهم دولت در استان اشاره کرد و افزود: محصول این رویکرد ها اینکه از سال ۵۸ تاکنون در این استان ۹۲۰۰ میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی هزینه شده است ولی در دولت یازدهم بالغ بر ۱۳ الی ۱۴ هزار میلیارد ریال پروژه در دست اجراست.
وی اضافه کرد: از این میزان ۹۴۰ میلیون دلار در بندر چابهار هزینه شده است .همچنین پروژه خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار با ۷۶ میلیون یوورو در دست اجراست و ۷۶۰ میلیارد تومان نیز برای خط انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان هزینه شده است .
هاشمی گفت: ۲۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای پروژه آبیاری تحت فشار در منطقه سیستان هزینه شده است .
وی تصریح کرد: این اراده بلند برای اجرای این ابرپروژه ها در استان بر بخش خصوصی و شرکت های خارجی و کشورهای خارجی که میل به ایران داشتند پوشیده نماند بطوریکه اشتیاق بخش خصوصی را به استان برای اولین بار شکل داد .
وی ادامه داد: هم اکنون حضور بخش خصوصی را در حوزه درمان با ایجاد بیمارستان ۹۶ تختخوابی و در بخش فرهنگی و خدماتی نیز ایجاد مجتمع تفریحی و خدماتی با سرمایه گذاری بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در زاهدان شاهد هستیم .
استاندار همچنین به حضور شرکت های ایمیدرو و شستا در طرح های بزرگ استان اشاره کرد و افزود: علیرغم منع قانونی ، این شرکت ها در ساخت کارخانه لاستیک ۵۵ هزار تنی با اعتبار ۸۴۰ میلیارد تومان آورده این شرکت ها با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی مشارکت دارند.
وی خاطرنشان کرد: در کنار آن کارخانه کاغذ ، کاشی و سرامیک در سیستان در حال اجراست که همه این پروژه ها با هدف صادرات به افغانستان در رامشار پایه گذاری شده است .
هاشمی تصریح کرد: فرصتی نو در منطقه ایجاد شده نه تنها برای ایرانیان بلکه کشورهای خارجی نیز متوجه موقعیت خاص این استان شده اند بخصوص در حوزه آبهای آزاد و به خاطر همین رویکرد قبلا ۵ بازارچه مرزی مصوب داشته ایم که در هفته گذشته در دولت این تعداد به ۱۱ بازارچه ارتقاء یافت و ۳ بازارچه در منطقه سیستان و ۳ بازارچه در جنوب استان به تصویب رسید.
وی گفت: طبق مصوبه اخیر دولت برای ۴ استان آذربایجان ، کردستان و کرمان و کرمانشاه یک یا دو بازارچه تصویب اما در سیستان و بلوچستان ۶ بازارچه مصوب شد . در حالیکه در این استانها شعاع ۲۰ کیلومتر مبنا قرار گرفته که هر مرز نشین تا سقف ۵۰۰ هزار تومان از پرداخت عوارض دولتی در ماه معاف می باشد اما در استان سیستان و بلوچستان با افزایش شعاع این موضوع باعث افزایش صددرصدی سرانه درآمد استان خواهد شد.
استاندار بیان کرد: بدنبال رایزنی های رئیس جمهوری در سفر سال ۹۵ به پاکستان با نخست وزیر وقت این کشور دو پایانه رسمی میلک و میرجاوه استان به ۴ پایانه رسمی ارتقاء پیدا کرد و پیشین و ریمدان نیز به پایانه های رسمی اضافه شدند که این دروازه ها در کنار ظرفیت دریایی استان ، توسعه را رقم خواهد زد..
هاشمی بیان کرد: در حوزه زیر ساخت نیز کارهای بزرگی صورت گرفته است ، پیش از این در خود استان تنها ۲۲ مگاوات برق تولیدی داشتیم و انرژی مورد نیاز استان از شهرهای بم و بیرجند تأمین می شد که اکنون نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی با سرمایه گذاری یک فرد بومی مقیم خارج کشور کلنگ زنی شده است و درخواست الحاق و اضافه شدن ۱۷۰ مگاوات نیز به این نیروگاه از طرف سرمایه گذار شده است .
وی تاکید کرد: امروز میل سرمایه گذاران خارجی در استان به گونه ای رقم خورده که سومین استان بعد از استان آذربایجان شرقی و خراسان شمالی به لحاظ جذب سرمایه بخش خصوصی هستیم به نحوی که شرکت های خارجی در بخش انرژی های نو ، فولاد و بندر قدم های خوبی را برداشته اند و از قرار داد ۱۵۰ میلیون دلاری هندوستان در بندر چابهار ۸۵ میلیون دلار آن محقق شده و در حال فعالیت هستند.
استاندار گفت: به برکت وجود گاز در استان، یک واحد نیروگاهی در زاهدان ۲۰۰ میلیون لیتر سالیانه گازوئیل مصرف می کرد و راندمان آن ۲۲ مگاوات بود که با صرف ۱۵۰ میلیارد تومان با تغییر سوخت این نیروگاه در سال صرفه جویی خواهد شد .
وی ادامه داد: امروز روز اوج گرفتن استان است لذا از مسئولان بنیاد برکت انتظار جبران و حضور جهشی را در استان داریم . من با شما به اعتبار ۶۰۰ میلیارد قانع نمی شوم و برای کارهای بزرگ در سطح منطقه باید یک قرار داد ۲ تا ۳ هزار میلیاردی را طی ۳ ساله منعقد کنیم.
وی خواستار اختصاص سرمایه در گردش برای واحدهای نیمه تعطیل در استان شد و افزود: تیم فنی بنیاد برکت در استان مستقر شود و کارهایی را که می تواند به ثمر بنشیند را با هم احصاء کنیم و با استفاده از زیرساختها و پتانسیل هایی که در استان وجود دارد برنامه میان مدت را اجرا نماییم.
هاشمی بیان کرد: شاخص کشور در بخش جمعیت روستایی ۲۶ و در این استان ۵۱٫۵ است و این نگرانی جدی وجود دارد که با یک مهاجرت جدی روبرو شویم و افزایش جمعیت ۴۷۰ هزار نفری حاشیه نشینی به ۹۰۰ هزار نفر برسد لذا رویکرد جدی در برنامه شما باید توجه به اشتغال پایدار در روستا باشد.
وی اظهار کرد: با میراث فرهنگی و صنایع دستی برنامه ریزی شود که تمام صنایع دستی تولید روستا را بخرید که این موضوع موجب پایداری مشاغل خانگی خواهد شد.
وی تاکید کرد: تکامل و نوآوری و بازاریابی برای این صنایع نیز باید در برنامه های بنیاد برکت مورد توجه قرار گیرد.
استاندار خاطرنشان کرد: ۷۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان وجود دارد که برای جذب این بازماندگان ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: با توجه به جمعیت ۲۷۰ هزار نفری حاشیه نشین در زاهدان و عدم دسترسی به مراکز درمانی تقاضای اختصاص ۱۰ اتوبوس مجهز به تجهیزات پزشکی ماموگرافی و سونوگرافی و حضور پزشک متخصص در مناطق حاشیه نشین و روستاهای استان داشته باشیم تا ساکنین این مناطق را مورد معاینه قرار دهند و در روند درمان بیماران تسریع ایجاد شود.
استاندار گفت: همچنین قرار است یک بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی در منطقه حاشیه اجرا شود که به کمک شما می توانیم این پروژه بزرگ را اجرا نماییم .
وی افزود: اراده وزیر بهداشت براین است که شاخص استان را به شاخص ملی برساند و به برکت طرح تحول سلامت ۱۱ درصد این پروژه ها متعلق به استان سیستان و بلوچستان است./ایسنا