- 07 اردیبهشت 1396
- کد خبر 16897
Print This Post
سایز متن /
به گزارش خبرنگار نى زار/اولین نشست خبری با اصحاب رسانه در سال جارى در اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعى شهرستان زابل به ریاست مهندس مجتبى زاده میر امروز چهارشنبه ٩۶/٢/۶ برگزار شد.
مجتبى زاده میر ریاست اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعى با بیان اینکه هر ساله از ۵ الى ١١ اردیبهشت ماه به عنوان هفته کار و کارگر نامگذارى شده است ضمن تبریک به همه کارگران زحمت کش؛ به گزارشى از عملکردهاى این ارگان در سال گذشته و همچنین سال جارى پرداخت.
وى گفت : در سال گذشته حدود ٧٠٠ مورد بازرسى از کارگاههاى سطح شهرستان انجام شده است که نزدیک به ٢٢ هزار نفر کارگر بیمه شده در شهرستان زابل ثبت شده که ٢هزار نفر در خطوط لوله (طرح ۴۶ هزار هکتارى) مشغول به کار هستند و تذکراتى مبنی بر پرداخت به موقع حقوق، رعایت کردن مسائل ایمنی داشته ایم که بر همین اساس ۴ شرکت به مراجع قضایى معرفى شده اند.
زاده میر با اشاره به اشتغال اطباع خارجى غیرمجاز بیان داشت : در سال گذشته ٧۵ مورد شناسایی شده است که به جاى آنها کارگران ایرانى و بومى مشغول به کار شده اند و کارفرمایان مراجعه شده به مراجع قضایى در حیث اطباع خارجى، ٢١ مورد از کارگاهها که عمدتا کوره هاى آجر پزى بوده اند.
وى گفت : واحد بیمه اى، بیمه بیکارى حدود ٧٧ نفر از کارگران از کار بیکار شده را شناسایى نموده و به آنها حقوق و عیدى پرداخت شده است. این تعداد براى آموزش هاى لازم جهت اشتغال به کار جدید؛ تعداد ١٨ نفر را به سازمان آموزش فنى و حرفه اى معرفى نموده ایم.
زاده میر با اشاره به اینکه یکی از رسالت هاى این ارگان رسیدگى به شکایات و حل اختلاف بین کارگر و کارفرما است گفت : در سال گذشته ۴٠٠ مورد پرونده تشکیل شده است که کارگران جهت گرفتن حق و حقوق خود به این اداره مراجعه و حدود ٣٧۵ پرونده منتج به صدور راى شده است و پرونده جهت اجراى حکم به مراجع قضایى معرفى و بعضا اجرا شده و شاکیان به حق و حقوق خود رسیده اند.
وى از تأسیس اولین انجمن صنفى کارگران ساختمانى و استادکاران در جنوب شرق کشور و در شهرستان زابل خبر داد و تصریح کرد : هدف اصلى این انجمن شناسایى و تفکیک کارگران ساختمانى می باشد تا کارگران و استادکاران مانند گچ کار، سنگ کار و … شناسایى و بتوانیم خدمت رسانى مطلوب ترى نسبت به این افراد داشته باشیم، و کارگرانى که مشکل بیمه اى دارند می توانند به جاى ٣۵٠ هزار تومان حق بیمه حداقل ٧٠ هزار تومان را پرداخت نمایند.
زاده میر در بحث اشتغال گفت : حدود ۴١٣ نفر به مراکز کاریابى آرمان سپهر و آینده سازان در سطح شهرستان مراجعه داشته اند که از این تعداد حدود ١٢٨ نفر (٧٧ نفر زن و ۵١ نفر مرد) مشغول به کار شده اند. و ١۶٩٠٠طرح به بانک هاى عامل معرفى شده اند اعم از مشاغل خانگى و طرح هاى سرمایه گذاری بزرگ که تعداد ٢٢٧ طرح معادل ١١ میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون تومان وام دریافت نموده اند.
وى خاطرنشان کرد : در سال ٩۵ اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعى ٨ شرکت تعاونى خدماتى و ١٧ شرکت تعاونى تولیدى را به ثبت رسانده و یکى از شرکت هاى تعاونى که پیگیر ثبت آن هستیم شرکت تعاونى توسعه عمران شهرستان زابل است که این شرکت سرمایه اولیه بالغ بر ٣ میلیارد ریال که انشاالله با تأسیس آن به کمک فرمانداران محترم شهرستان ها با استفاده از نیروى بومى بدون مزایده و با ترک تشریفات؛ ادامه کار روی آن انجام مى شود، که در حال انجام کارهاى مقدماتى آن هستیم.
زاده میر در پاسخ به سوال خبرنگار نى زار در رابطه با طرح تکاپو گفت : تلاش ما بر این است که از اوایل خرداد ماه سال جارى شروع نموده و بدین صورت است که هر کارگاهى که بالاى ٣ یا ۴ نفر بیمه پرداز داشته باشند می توانند براى یک یا ٢ نفر به عنوان کارورز اعلام آمادگى کنند و افرادى که داراى مدرک دانشگاهى هستند وارد سایت مربوطه شده و کارگاهى که مرتبط با رشته دانشگاهى آنهاست انتخاب و مشغول به کار شوند، این کار ۴ ساعت است و به صورت کارورزى نیمی از حقوق ٢ میلیون و پانصد هزار ریال از طرف کارفرما و ٢ میلیون ریال از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعى پرداخت می شود. به دنبال قرارداد با سازمان فنى حرفه اى هستیم تا بتوانیم گواهینامه هم برای این افراد تهیه و بتوانند به عنوان یک سابقه و رزومه در آینده شغلى خود استفاده نمایند.
گزارش از: مصطفى حمزه اى