طول عمر شبکه فاضلاب شهری زابل به اتمام رسیده/آبفا برای اصلاح شبکه با مشکل تامین اعتبار مواجه است - پایگاه اطلاع رسانی و تحلیلی نــی زار

نی زار : در پی فرورفتگیهای متعدد اخیر برخی از خیابانهای شهر زابل که در یک مورد با فرو رفتن یک کامیون در خیابان شهید باقری منجر به مسدود شدن شبکه فاضلاب و حفاری و انسداد مسیر خیابان شهید باقری شد و با توجه موارد متعدد نشست زمین در خیابانهای اصلی و تبعاتی که برای شهروندان دارد جهت طرح موضوع و علل و روشهای رفع مشکل گفتگویی با مهندس اعلائی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب زابل داشتیم.

حبیب اعلایی در این خصوص بیان کرد : با توجه به قدمت بیش از بیست سال شبکه فاضلاب زابل عملا طول عمر طراحی شده برای شبکه فاضلاب طی شده و نیاز به بازسازی دارد.

مدیر عامل آبفا زابل افزود : برابر تکنولوژی زمان اجرا در بیست سال قبل از لوله آزبست جهت اجرای شبکه فاضلاب استفاده شده است. لوله آزبست در گذر زمان در مجاورت فاضلاب و گازهای ناشی از فاضلاب دچار خوردگی شده از بین میرود. در کنار فرسودگی شبکه بار ترافیکی ناشی از تردد کامیونهایی که به مقصد مرز میلک از معابر شهر زابل گذر میکنند این مشکل را تشدید کرده است.

مهندس اعلایی گفت : تکنولوژیهای جدیدی برای ترمیم شبکه فاضلاب وجود دارد که بسته به نوع ترمیم بدون حفاری و یا با حداقل حفاری بصورت نقطه ای نسبت به ترمیم لوله و شبکه اقدام میگردد، شهرهای دیگر کشور با قدمت بالای شبکه فاضلاب جهت ترمیم به روشهای نوین اقدام کرده و از جمله این موارد میتوان به شهر اصفهان اشاره نمود.

حبیب اعلایی بیان داشت : از مهمترین مزایای اصلاح شبکه فاضلاب به روشهای نوین میتوان به کاهش چشمگیر هزینه و عدم حفاری و انسداد کامل مسیر و عدم تخریب آسفالت و معابر و همچنین سرعت بالای اجرا اشاره نمود. در صورتی که در زمان حوادث و فرو رفتگیها چاره ای جز اصلاح شبکه به روش سپرکوبی نیست که این روش پر هزینه و زمانبر و مستلزم حفاری کل معبر و تخریب آسفالت و انسداد مسیر و مشکلات جانبی ناشی از این عملیات خواهد بود.

اعلایی خاطر نشان کرد : مهمترین گره اجرایی شدن ترمیم شبکه تامین اعتبار مورد نیاز است. با توجه به بحرانی بودن مشکل فاضلاب زابل و احتمال بروز فاجعه زیست محیطی در صورت انسداد چند مسیر اصلی شبکه فاضلاب که میتواند سیلی از فاضلاب را در معابر جاری و کلیه منازل را متاثر نماید، بنابراین با طرح موضوع و بیان مخاطرات از طریق ستاد بحران و سایر مسیر های ممکن جهت تامین اعتبار اصلاح شبکه تلاش شده که تا کنون محقق نشده که امیدوارم با توجه بحرانی بودن مشکل در تامین مالی اصلاح شبکه فاضلاب زابل تسریع گردد.