- 09 بهمن 1395
- کد خبر 16194
- Print This Post
سایز متن /
نی زار : چندسالی است که در کشور ما بحث های فراوانی در خصوص مدیریت بحران انجام می شود و همایش ها و مانورهای فراوانی نیز در این خصوص انجام شده است اما سوال اینجاست که ما نیاز به مدیریت بحران داریم و یا بحران مدیریت در کشور وجود دارد.
به عنوان نمونه چند روزی است که در استان سیستان و بلوچستان بارش باران شروع شده است و این در حالی است که مردم این استان سال هاست که از کم آبی و خشکسالی در رنج هستند و با توجه به آماری که استاندار سیستان و بلوچستان در نشست خبری اخیر با رسانه ها مطرح کرد امسال بارندگی در استان سیستان و بلوچستان نسبت به میانگین بلند مدت و سال گذشته ۹۸ درصد کاهش داشته است. حالا با توجه به این نکته قطعا بارندگی ها باید نعمت باشد که متاسفانه به نقمت تبدیل شده است زیرا با توجه به اینکه از مدت ها قبل اخطاریه های هواشناسی در خصوص این بارش ها توسط اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان صادر شده اما باز هم شاهد خسارات، آسیب ها و بی برنامگی های فراوانی در این استان بوده ایم.
۳۰۰ خانه آسیب دیدند و ۳ روستا تخلیه شدند
در حالیکه استاندار سیستان و بلوچستان عنوان میکند که سیل خسارتی را برای مردم استان در پی نداشته اما سیلاب به داخل منازل مردم به ویژه در روستاها رفته و خانههایی که عموماً با خشت و گِل ساخته شدهاند آب وارد این خانهها شده و خسارتی را وارد کرده است. محمد جواد صادقی روابط عمومی منطقه آزاد چابهار در گفت و گویی که با خبرنگار روزنامه نوآوران داشت گفت سیل به مناطق کنارک، چابهار، نیک شهر، ایرانشهر، سرباز، سراوان و بخشی از خاش آسیب زده است، همچنین در رابطه با میزان خسارات وارد شده گفت که ۳۰۰ خانه تخریب و سه روستا تخلیه شده است. او همچنین در ادامه گفت بیشتر خسارات وارد شده به خانه هایی بوده که با خشت و گل ساخته شده بودند.
از ابتدای بارش ها ، به ۹۹۳خانواده شامل ۴۶۳۵نفر خدمات رسانی شده است. در این رابطه ۷۲۴خانواده شامل ۳هزار و ۳۲۹۹نفر در چادر های هلال احمر اسکان داده شده اند. وی با بیان اینکه مواد غذایی و اقلام اولیه مورد نیاز یک خانواده بین آسیب دیدگان توزیع شده است، اظهار کرد: در طی این مدت ۱۲۲خودرو گرفتار در سیلاب توسط نیروهای جمعیت هلال احمر رهاسازی شده اند.
وی خاطر نشان کرد: تمامی نیروهای جمعیت هلال احمر از ابتدای بارش ها به حالت آماده باش قرار گرفته اند.
مسئولان کشوری حاضر در سیستان و بلوچستان لازم بود با مردم سیل زده همدردی می کردند
عبدالعزیز بلوچزهی رئیس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان با انتقاد از مسئولان در خدمات رسانی به آسیب دیدگان در سیلاب های استان، افزود: هیچ گونه خدمات رسانی به آسیب دیدگان نشده و تنها جمعیت هلال احمر استان تعدادی چادر و مقداری اقلام دیگر را که در انبارهای خود داشته اند را بین آسیب دیدگان توزیع کرده اند. وی ادامه داد: مسئولان کشوری که به مثل وزیر راه و معاون رئیس جمهور و دیگر مسئولانی که برای شرکت در همایش توسعه سواحل مکران به چابهار آمده بودند، باید به بررسی مشکلات آسیب دیدگان می پرداختند.
این مسئول اظهار کرد: در چابهار فرمانداری با سرپرستی اداره می شود، در کنارک فرمانداری فاقد معاون بوده و زرآباد نیز از نبود بخشدار ماه ها است که رنج می برد و با این حال بیشترین خسارت مربوط به این مناطق است و خسارت های قابل توجهی نیز به زیرساخت ها وارد آمده است و نیازمند رسیدگی از سوی مسئولان است.
وی با اشاره به حضور وزیر راه و شهرسازی در استان به دلیل شرکت در این همایش، خاطر نشان کرد: بسیاری از شهرها و روستاها به دلیل بارندگی راه مواصلاتیشان بسته و پرواز ها در چند روز اخیر کنسل و یا با تاخیر انجام شده است که تاخیر در پرواز ها از مشکلات همیشگی مردم این خطه از کشور می باشد، بد نبود اگر وزیر راه از نزدیک با مردم سیل زده سیستان و بلوچستان دیدار و دلجویی می کرد.
وی با بیان اینکه نمایندگان استان در مجلس در بسیاری از موارد کم کاری کرده اند، با انتقاد از قطعی خطوط تلفن های ثابت و همراه در جنوب استان طی صبح روز گذشته، خاطر نشان کرد: در بخش مرکزی نیکشهر عملا روستاها فاقد تلفن ثابت هستند و شبکه تلفن های همراه نیز اصلا آنتن ندارد، طی چند روز اخیر نیز آن نقاطی که در جنوب استان آنتن دهی خطوط تلفن های همراه و تلفن های ثابت داشته اند نیز با مشکل برخورد کرده اند و باید این موارد بررسی و رسیدگی شود. بلوچزهی خاطر نشان کرد: مردم استان سیستان و بلوچستان همیشه چه در دوران تر سالی و چه خشکسالی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کرده و می کنند.
بی عدالتی برای سیستان و بلوچستان، حتی در ارائه تسهیلات
به نقل از محمد صادقی روابط عمومی منطقه ازاد چابهار، رضا اربابی مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان خبر از ارائه تسهیلاتی برای کمک به بازسازی مناطق اسیب زده داده است، او گفت در پی وقوع سیلابهای اخیر در سطح استان ۲۰ میلیون وام به عنوان تسهیلات بازسازی منازل با کارمزد ۴ درصد به واحدهایی که بیش از ۳۰ درصد تخریب شدهاند پرداخت میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان افزود: با برآوردهایی که تاکنون انجام شده، ۱۶۸ واحد در سطح استان شرایط دریافت وام ۲۰ میلیون تومانی را دارند که از همین لحظه آمادگی پرداخت آن برای سیلزدگان وجود دارد. بر این اساس دولت برای کمک به مناطق آسیب دیده روستایی وام ۲۰ میلیونی با ۴ درصد و در مناطق شهری ۲۵ میلیون و ۴ درصد کارمزد ارائه می دهد.
وی با بیان اینکه خسارتهای منازل در پی جاری شدن سیلاب بین ۵ تا ۱۰۰ درصد بوده عنوان کرد: در ارزیابیهای انجام شده تا این لحظه باقی منازل مسکونی کمتر از ۳۰ درصد آسیب دیدهاند که پرداخت ۵ میلیون وام با کارمزد ۴ درصد برای تعمیر این واحدها با مقداری تاخیر انجام خواهد شد.
اربابی با اشاره به اینکه وامهایی که قرار است به مردم پرداخت شود بدون بهره است و آن ۴ درصد کارمزد وام است تصریح کرد: این وام بدون بهره و سود خواهد بود.
واضح است که این مقدار تسهیلات برای سیستان و بلوچستان که منطقه محروم است کم است و انتظار می رفت دولت تدبیر و امید نسبت به قول هایی که در رابطه با محرومیت زدایی بهتر عمل می کند.
خبرنگار: آسو جواهری